28 Март 2024четвъртък20:25 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Ни пазар, ни регулатор

/ брой: 69

автор:Светла Василева

visibility 1895

Решението за увеличената цена на природния газ ще стигне до съда. Това добре. Гражданите имат право да се възмущават и да търсят подкрепа отвсякъде за защита. Особено когато се предприемат стъпки, които ще влошат качеството им на живот. А това няма как да не се случи, след като цената на газа скочи шоково. "Преведено" на български, това означава повече разходи за продукти и услуги от първа необходимост, като почнем с хляба и електроенергията и стигнем до топлата вода. Казано иначе - задълбочаване на нищетата.
Следизборното "сурвакане" започна, но то не е изненада за експертите. В страната пазар на газ няма. И не е имало, без значение какво твърдим пред Брюксел. Независим регулатор също няма, нищо, че председателят му се опитва да ни внуши, че не се поддава на външни влияния. Ако беше така, щеше да действа според нормативите и да увеличи цените от 1 януари. Не посмя. Заради комфорта на бившата бъдеща власт. И заради изборите. Ако беше го сторил, резултатът щеше да е различен.
Нищо чудно в съда решението на регулатора да падне. Само дето цените на стоките и услугите вече ще са други, а те, знайно е, не поевтиняват от съдебни решения. Поне тук - не. 

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 312

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 336

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 271

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 235

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 355

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 302

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 320

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ