25 Април 2024четвъртък16:42 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Във владенията на Красимира Кацарска

/ брой: 69

автор:Велин Георгиев

visibility 1542

От много отдавна я наблюдавам - главно като Слово. Беше ми хубава надежда. Светлината на нейното слово стигна доста далеч. Защото много благородство има в него. И няма човек, който би казал, че може без него, да не се докосне до извисяващия му дух.
Това започва от ранна възраст - младата учителка първо среща детските очи и навлиза в техните непорочни светове. После и в порасналите - също. И колкото всеки да е свой паралелен свят - тя знае, че всичко зависи от всичко. Затова създаде свой паралелен храм и в читалището в Благоевград, затова я повиках и в "Старинният файтон", където неведнъж звучи нейното лирично слово, повикаха я на не едно място из страната. А тя не казва не мога... Тя е мисионерка... И ето - миналата година беше гост на Файтона със "Стълбата"... Сега в ръцете ми е нейният седми том от 660 страници "Свечеряване"... И я поканих отново.
Навлизайки със смут в нейните владения, бях замаян и стреснат. Защото убеждението ми, че животът не гали, а бие, се потвърди и сега. Самата дума на корицата е сигнал, че нещо се е случило. И си казах: Дано да е малкият дявол... Макар и малкият дявол да се е появил в нейния лиричен и реален свят доста отдавна, а тя да не е споделила с близки и приятели, защото мисионерството й я задължава да бъде с висок дух... Но в този обемист том, нейна библия, тя говори с явлението рак, мъчи се и в доста голяма степен успява да го очовечи. Тя го превръща в свой любимец, кътка го, облагородява го и той се заслушва дори в словото на своята стопанка Красимира Кацарска. Май и той разбира колко всеотдайна е тази мисионерка на младо и старо.
Затова отново е във Файтона и ще й дам думата - нейното поетично, благородно и човешко слово е мехлем за душите ни. В този седми том, озаглавен "Свечеряване", аз намерих и Пътя... изслушах и Уроците й по очовечаване дори и на Рака, който е в нейните божествени владения. И ето - в десетия ден от пролетния месец април в 17 ч. тя ще е пред нас и аз й казвам: Красимира, добре дошла отново. Ти си.

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 281

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 299

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 356

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 289

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 271

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 317

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 231

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 356

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 282

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 295

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ