20 Април 2024събота07:29 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Книги

Дали ще притежаваме харизма, зависи изцяло от нас

Това твърди Оливия Фокс Кабейн в своята книга, посветена на тази тема, която вече излезе и на български

/ брой: 69

автор:Вилиана Семерджиева

visibility 72

Според всеобщото схващане харизмата е вродено качество: някои хора - като Наполеон, Опра Уинфри и Стив Джобс, просто са се родили с него. За никого не е тайна, че обаятелните личности са по-щастливи и по-успели, и то само защото притежават предимството на харизмата.
Но дали харизмата е въпрос на късмет, или е нещо, което можем да усвоим? За радост учените са успели да определят съставните й части и да я превърнат в приложна наука. Именно на научните открития и опити се позовава Оливия Фокс Кабейн в книгата си "Митът за харизмата" (издава ИК "Хермес"), за да разкрие механизмите на личния магнетизъм и тяхното приложение в практиката.
Харизматичното поведение включва три основни елемента: присъствие, сила и топлота. Те зависят както от съзнателните ни усилия, така и от несъзнателните сигнали, които излъчваме към околните. За да бъдем обаятелни, трябва така да подберем мисловните си нагласи, че езикът на тялото, думите и постъпките ни единно да изразяват тези три елемента.
    Присъствие - събеседниците обикновено забелязват, когато сме разсеяни и не слушаме внимателно, и е малко вероятно да спечелим доверието и симпатиите им. Затова трябва да усвоим осъзнато присъствие в момента.
Сила - да внушаваме сила, означава да упражняваме въздействие посредством власт, пари, компетентност, интелигентност, физическа сила или висок социален статус. За пълноценно общуване трябва задължително да подплатим тази сила с топлота.
Топлота - изразява се в добронамереност спрямо другите. Ако я излъчваме, хората ни приемат за сърдечни, щедри, грижовни и ни се доверяват.
В книгата си авторката е включила полезна и практическа информация как да постигнем вътрешно харизматично състояние, върху което да построим и външната си харизма; кои са факторите, които пречат на харизмата, и как да ги отстраним и още много интересни и полезни техники, насоки и примери от всекидневието.
Оливия Фокс Кабейн изнася лекции в Харвард, Йейл, Станфорд, Масачузетския технически институт и Организацията на обединените нации. Тя редовно е канена като основен говорител и инструктор на ръководни кадри в компании от класацията на списание "Форчън 500".


 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ