18 Април 2024четвъртък21:41 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Българските фенове два пъти върнаха на бис "Бйело дугме"

/ брой: 70

автор:Павлета Давидова

visibility 45

С два биса в столичната зала "Арена Армеец" се разписаха в петък сръбските музиканти от култовата "Бйело дугме" заедно с Горан Брегович и двамата вокалисти Младен Войчич-Тифа и Ален Исламович. Два часа и половина популярната от близкото минало югославска рок банда свири без почивка в типичния си стил, който варира между етно музика и балкански рок. Над 30 изпълнители - брас секция, цигулков оркестър, състав с тамбури, мъжки хор от Белград и две български народни певици, допълваха мащабността на изявата. За първи път в България заедно идват Брегович и "Бйело дугме", както и двама от тримата вокалисти на групата. Музикалното събитие бе организирано от "София мюзик ентърпрайсис".
Концертът започна с кратко филмче с кадри от бивша Югославия по времето, когато "Биело дугме" са създавали най-големите си хитове. Възрастово разнородна публика, сред която имаше и гости от съседни държави, припяваше парчетата на "Бйело дугме", а на "Джурджев дан" залата буквално иззе песента от вокалистите и я поде с пълен глас. По-млади фенове на Брегович недоволстваха, че не чуха "сватбарските" песни като "Месечина" и "Калашников", но рок парчетата и баладите на бандата определено успяха да заредят присъстващите с много емоция и добро настроение.
Истински фурор предизвика появата на Тифа в средата на концерта. Заради здравословни проблеми той се качи трудно на сцената, подпирайки се на бастун. Вокалистът пя седнал на стол. Посрещането или емоцията, която му носи първата песен, дори насълзи очите му.
След повече от два часа неспирна музикална фиеста феновете удължиха участието на сърбите с още двайсетина минути заради двата биса, с които върнаха Брегович и "Бйело дугме".

Снимка СМЕ
 

Токът за бита още година с фиксирана цена

автор:Дума

visibility 338

/ брой: 74

Общински проекти за 1,9 млрд. лв. са одобрени от МРРБ

автор:Дума

visibility 346

/ брой: 74

Домакинствата заплашени от "водна бедност"

автор:Дума

visibility 337

/ брой: 74

ОМВ търси партньор за проучване за нефт и газ в Черно море

автор:Дума

visibility 338

/ брой: 74

Словакия отхвърля мигрантския пакт

автор:Дума

visibility 392

/ брой: 74

Сърбия осъди решение на ПАСЕ за Косово

автор:Дума

visibility 366

/ брой: 74

Байдън е годен за президент

автор:Дума

visibility 357

/ брой: 74

Накратко

автор:Дума

visibility 323

/ брой: 74

Терористичен атентат

автор:Александър Симов

visibility 409

/ брой: 74

За аматьорщината в киното

visibility 335

/ брой: 74

Г-н Президент, сменете Главчев, не преговаряйте с мафията!

автор:Дума

visibility 340

/ брой: 74

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ