26 Април 2024петък23:40 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Палитра

"Ловни трофеи" на Юлий Таков

Маслени платна и работи върху хартия показва галерия "Ракурси"

/ брой: 73

автор:Надежда Ушева

visibility 777

Столичната галерия "Ракурси" представя изложбата "Ловни трофеи" на Юлий Таков, която обхваща маслени платна и работи върху хартия. Почитателите ще могат да я видят до 13 април на адрес ул. "Хан Крум" 4а.
Във всяка една от творбите присъстват ловецът и животното. "Интересува ме краткият момент, в който човекът позира пред камерата с трофея си. И тук има два аспекта, които ме вълнуват, и двата тясно свързани с егото: единият е моментът на успеха, вторият - позицията на доминиране. В работата си съм фокусиран върху начина, по който може да се интерпретира изображението. В този момент, въпреки че контролирам развитието на образите, разглеждам картината по-скоро като взаимодействие на чисто абстрактни форми. Смятам, че по този начин субектът може да бъде изваден от ежедневния му контекст и от него да се извлече есенцията", споделя авторът. По думите му ритмично разположените цилиндри и изкривените решетки, напомнящи на координатна система, са опит за ремоделиране на картинното пространство.
Предната бяла част на цилиндрите е бялата хартия или платното, върху което работя. През цялото време, докато рисувам, заобикалям тези места, пазя ги чисти. И по-късно, когато им нарисувам сянката, бялото - това, което е нищото, което е празнотата, пробива изображението и излиза най-отпред. Във всяка отделна работа опитвам да добавя по нещо ново и различно от това, което съм правил. И това ме кара да се чувствам свободен. Една стъпка към следващата картина, допълва Таков.





 

13 зърнари са взели 52 млн. лв. субсидии

автор:Дума

visibility 436

/ брой: 80

Войната в Украйна удвои приходите на ВМЗ-Сопот

автор:Дума

visibility 457

/ брой: 80

Хващат най-много негодни банкноти от 10 лева

автор:Дума

visibility 409

/ брой: 80

ВМРО-ДПМНЕ води на първия тур

автор:Дума

visibility 436

/ брой: 80

Расте напрежението между САЩ и Китай

автор:Дума

visibility 497

/ брой: 80

Педро Санчес подава оставка?

автор:Дума

visibility 430

/ брой: 80

Накратко

автор:Дума

visibility 358

/ брой: 80

По български

автор:Евгени Гаврилов

visibility 493

/ брой: 80

15 сергии

автор:Таня Глухчева

visibility 492

/ брой: 80

Хем най-бедни, хем богаташи...

visibility 435

/ брой: 80

Абсурдът "Боташ"

автор:Румен Овчаров

visibility 430

/ брой: 80

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ