Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

27 Юли 2017 | Четвъртък
 
вход регистрирай се

Коментари

Пак подигравка

Ева Костова

18. Април 2017 , брой: 74   824   0"Справедливостта е класово понятие и е недостижима", каза философски бившият финансов министър Владислав Горанов. Поводът бе предвижданото от бъдещите управляващи повишение на минималната пенсия до 200 лв. Май не е чел книжки Горанов. Какво класово има в това един човек да е работил 40 години и да взема 200 лв., а друг - нищо да не е работил и пак да получава толкова? Защо да работиш, да се осигуряваш и как да вярваш в предвидимостта на бъдещата пенсия, щом и този, който не се е осигурявал, получава същото? Но тия, които се канят да управляват, не спират да бърникат в една и без това хлъзгава сфера с политически цели. Пък после - и потоп. Преди Борисов вдигаше лозунги как ще вземе пари за здраве от контрабандата, за която сетне забрави. Сега нов лозунг - ще пратим ТЕЛК в НОИ и ще вземем пари за пенсиите от инвалидите! Само и само да си скалъпим коалицийката. Какво ще търси здравният ТЕЛК в осигурителния НОИ? Пореден абсурд.
Проблемите с пазарлъка на дребно започват отсега. Защото пазарлъкът се води от хора, които нямат представа ни от пенсионна система, ни от осигурителна. Предлагат минималните пенсии да се вдигнат с 400 млн. лв., а индексирането на останалите се поставя под въпрос. Едните пенсионери викат ура, другите незаслужено мизерстват. Но от принципа "разделяй и владей" никой не е прокопсал.
И без философските прозрения на Горанов е ясно, че намеренията на бъдещата власт са пълна свинщина. Подигравка с хората в пенсия или пред пенсия, както и с инвалидите. За разджуркването на пенсионната система и за унижението на над 2 милиона българи няма оправдание нито в предизборните, нито в следизборните платформи. Като си работил 40 години за една държава, имаш законното право на нормални старини. Въпрос на човешки права. А ако те приравни с неработилите или пък прати здравните проблеми при чиновниците на осигуряването, това е подмяна на законовата държава с мутренска. А своята справедливост Горанов може да навре където си иска.

 

 

Коментари

 • 27. Юли 2017 145
  154
  0

  Уважаеми представители на медиите,
  Пише ви един обикновен синдикален председател на малка организация, обиден от приказките по адрес на обикновените хора, които всеки ден изкарват със своя труд заплатите на своите работодатели.
  Ето и моето открито писмо, което се надявам да стигне до тях чрез вас:

  Уважаеми работодатели,

  Ние, над 300 000 търтея, които...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"