Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

23 Октомври 2018 | Вторник
 
вход регистрирай се

Коментари

Пак подигравка

Ева Костова

18. Април 2017 , брой: 74   1045   0"Справедливостта е класово понятие и е недостижима", каза философски бившият финансов министър Владислав Горанов. Поводът бе предвижданото от бъдещите управляващи повишение на минималната пенсия до 200 лв. Май не е чел книжки Горанов. Какво класово има в това един човек да е работил 40 години и да взема 200 лв., а друг - нищо да не е работил и пак да получава толкова? Защо да работиш, да се осигуряваш и как да вярваш в предвидимостта на бъдещата пенсия, щом и този, който не се е осигурявал, получава същото? Но тия, които се канят да управляват, не спират да бърникат в една и без това хлъзгава сфера с политически цели. Пък после - и потоп. Преди Борисов вдигаше лозунги как ще вземе пари за здраве от контрабандата, за която сетне забрави. Сега нов лозунг - ще пратим ТЕЛК в НОИ и ще вземем пари за пенсиите от инвалидите! Само и само да си скалъпим коалицийката. Какво ще търси здравният ТЕЛК в осигурителния НОИ? Пореден абсурд.
Проблемите с пазарлъка на дребно започват отсега. Защото пазарлъкът се води от хора, които нямат представа ни от пенсионна система, ни от осигурителна. Предлагат минималните пенсии да се вдигнат с 400 млн. лв., а индексирането на останалите се поставя под въпрос. Едните пенсионери викат ура, другите незаслужено мизерстват. Но от принципа "разделяй и владей" никой не е прокопсал.
И без философските прозрения на Горанов е ясно, че намеренията на бъдещата власт са пълна свинщина. Подигравка с хората в пенсия или пред пенсия, както и с инвалидите. За разджуркването на пенсионната система и за унижението на над 2 милиона българи няма оправдание нито в предизборните, нито в следизборните платформи. Като си работил 40 години за една държава, имаш законното право на нормални старини. Въпрос на човешки права. А ако те приравни с неработилите или пък прати здравните проблеми при чиновниците на осигуряването, това е подмяна на законовата държава с мутренска. А своята справедливост Горанов може да навре където си иска.

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"