26 Април 2024петък19:14 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Актуално

След Възкресението

Колко празни обещания минаха през парламент и правителство, а ние все чакаме

/ брой: 75

автор:Лозан Такев

visibility 774

Вече текат светлите дни на Възкресението. Що са 40 дни напред, все се поздравяваме с Исус Воскресе. И отговаряме с Во истинех воскресе... И за трети път очакваме да седне в трона на "Дондуков" Борисов Трети с обединени патриоти, с новата истинска опозиция, с новите пенсии, с новите магистрали, с новото саниране на жилищни блокове... Без Реформаторския, естествено!
Е, пенсийките ще се вдигнат със жълти стотинки... Но от тях какви комисиони... Комисионите идват от магистрали, от саниране, от обществените поръчки...
А Бойко ще продължи бойко да управлява и манипулира. Помните как Яне Янев щеше да го уволнява! После Яне седна също на "Дондуков" едно като съветник. Помните каква книга беше написал Антон Тодоров за шайката бандити. Сега авторът на "Шайката" е депутат, или по-скоро дупетат от ГЕРБ. Нищо чудно да прочетем и нова книга за детството на Бойко в Банкя от същия автор!... Такъв пак от листата на ГЕРБ стана и оня, по-известен като Гого Дантелата...
Помните как Борисов се молеше на Сергей Станишев, когато остриетата Мая Манолова и Корнелия Нинова го нападаха едновременно в парламента, да ги спира, или поне една по една да го критикуват... После Мая стана по негово управление главен омбудсман на републиката. И да сте чули сега лоша дума за премиера! Няма и да чуете...
Покрай предстоящото европредседателство лидерът на победилата партия в изборите предложи на Корнелия да стане председател на парламента! Нов ход на бъдещия премиер да осигури мирно съвместно съжителство с опозицията в Народното събрание и на правителството си. Но този път не  мина номерът на Андрешко!
И на фона на иначе неподготвените български политици Борисов ще възкръсне отново на "Дондуков" едно. И отново ще е номер едно...
А кой е подготвен у нас? Къде се е готвел за политик, за управленец? Деси Атанасова ли е българският образец за политик? Или Красимир Велчев, или Цвета Караянчева? Може ли Методи Андреев, Мартин Димитров, Радан Кънев, Петър Славов, генерал Атанас Атанасов да са българските политици!? Къде са се готвели днешните доморасли народни представители? Ни мажоритарни, ни пропорционални избори могат да предложат истински политици, ако те самите не са готови за това.
Никой не е забравен. Нищо не е забравено. Отново се върнаха българските петилетки от престъпното социалистическо време, и то в съкратени срокове. Предлагат ни отново програми за периода 2017-2021 година. Приоритети, нови обществени поръчки, саниране, нови магистрали... Та какви комисиони могат да паднат от бъдещи по-добри пенсии! Предлагат ни ново светло бъдеще в коалиционна европейска патриотична програма! Да можеш да чакаш!
Само колко се изговори за тия пусти минимални пенсии! Триста лева... Триста лева и лев отстъпка няма да има! - обещаваха патриотите... Започнах да си мисля, че баба вече знае две и триста... Но не би. Решиха... Дават само 15 лева увеличение и нито стотинка повече. В името на стабилността... Патриотите клекнаха. Защото "Патриот е, душа дава, само за да управлява!" Да ме прощава Христо Ботев! А и защо да не получат и някоя бъдеща обществена поръчка от бъдещата перспективна програма за 2017-2021 година!?
Сега баба вече знае не само две и двеста, но и две и сто и осемдесет! А някой друг път, когато купят на Рошко колело, ще станат и двеста, че и триста през 2021 година... Тогава не знам колко ще струват парното и газът, електричеството, но хлябът сигурно ще е поне петдесет лева. А през три хилядната година може да стигнат минималните пенсии и доходи и хиляда, ако Бойко не се умори да е премиер до дупка!
Тогава пак ще цъфнат магнолиите в двора му в Банкя и пак филията с мас ще е на власт! Колко му е да станем безсмъртни покрай коалицията на патриотите и полицията!
Нищо чудно да заведат тогава пенсионерите  с минимални пенсии на Варадеро с Волен Сидеров или в някой луксозен парижки хотел. А светлото бъдеще ще стане истинска реалност.
По-рано овчари, шивачи, пъдари влизаха в управлението, стояха начело с години в елита на страната... Сега готвени за пожарникари, за физкултурници и свинари влизат през парадния вход на Народното събрание, на правителството, в кметствата, в министерствата, в партиите... И времето ги прави титуляри, несменяеми лидери в политиката, а те по свой домашен и квартален манталитет местят шахматните фигури, обезпечават си спокоен управленски уют, европейците ги хвалят, папи ги галят по главите и България крета ли крета, макар и по последните места в световните класации, прави нови дългове, за да управлява... А ние продължаваме да чакаме следващото Възресение, следващото Рождество, белким се роди новият истински спасител на България! И мечтаем за светло бъдеще през светлите дни след Великден...

13 зърнари са взели 52 млн. лв. субсидии

автор:Дума

visibility 268

/ брой: 80

Войната в Украйна удвои приходите на ВМЗ-Сопот

автор:Дума

visibility 282

/ брой: 80

Хващат най-много негодни банкноти от 10 лева

автор:Дума

visibility 248

/ брой: 80

ВМРО-ДПМНЕ води на първия тур

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 80

Расте напрежението между САЩ и Китай

автор:Дума

visibility 317

/ брой: 80

Педро Санчес подава оставка?

автор:Дума

visibility 278

/ брой: 80

Накратко

автор:Дума

visibility 208

/ брой: 80

По български

автор:Евгени Гаврилов

visibility 300

/ брой: 80

15 сергии

автор:Таня Глухчева

visibility 296

/ брой: 80

Хем най-бедни, хем богаташи...

visibility 259

/ брой: 80

Абсурдът "Боташ"

автор:Румен Овчаров

visibility 267

/ брой: 80

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ