26 Април 2024петък02:31 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Българка се бие с полска звезда

Анита Доганова ще срещне Камила Порцик в директен дуел на германския ММА шампионат на 22 април

/ брой: 76

автор:Дума

visibility 17

Най-добрата българска състезателка Анита Доганова ще се изправи в директен двубой срещу фитнес звездата Камила Порцик на 22 април по време на 11-ото издание на престижния германски ММА шампионат (German MMA Championship). Събитието ще се състои в зала "Европа" в град Кастроп-Рауксел.
26-годишната Анита Доганова (1-0) е състезател на боен клуб "Спартакус" в категория "Муха". Тя прави своя професионален дебют в SFC4 (Spartacus Fighting Championship) в Пловдив и успя да спечели възторжените аплодисменти на родната публика. Състезава се като професионалист от ноември миналата година, когато с технически нокаут се наложи над латвийката Валерия Соценко. Сега за първи път ще излезе пред публика в чужбина и има амбиция да продължи успешната серия с победи. Подготвя се за шампионата с най-добрите треньори по ММА и муай тай у нас.
"Ще се бия с голям хъс и злоба за победата. Играя на "чужда територия" и очаквам доза подценяване от германска страна, което със сигурност ще е в моя полза преди и по време на самата среща", коментира предстоящия двубой българката. И добавя: "Най-важно е срещата да приключи без контузии, за да мога бързо да се възстановя и да започна подготовка за SFC5. Събитието ще се състои на 4 юни на площад "Батенберг" в София. Това е поредната гала, организирана от Combat Promotion, чиято мисия е да даде път на младите български състезатели към световните подиуми и да допринесе за опазването на фолклорното ни богатство, провеждайки събития зад граница. Тази гала ще бъде едно от най-големите предизвикателства за мен, защото ще изляза пред цяла България, за да защитя нейната чест", казва Анита Доганова.
Бившата петкратна световна шампионка по фитнес и съпруга на шефа на "Олимп" Бернд Цабаун - Камила Порцик (2-0), дебютира в ММА през 2013 г. Тогава живеещата в Германия полякиня победи скоростно Яна Вагенхубер с бой на земята и технически нокаут. 39-годишната състезателка предизвиква фурор в родината си, когато излезе на арената в шампионата KSW 26. В най-голямата полска ММА организация тя си осигури втора последователна победа, като безспорно надви по точки украинката Ирина Шарапенко. Порцик тренира с опитни професионалисти като Шейла Гаф и Андре Балшмитер в Пираня ММА в Офенбах. Подготвя се за третото си излизане пред публика и се надява, че на 22 април ще успее да направи хеттрик.

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 306

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 333

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 384

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 316

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 299

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 346

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 393

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 324

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 339

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ