19 Април 2024петък15:07 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Краят преди началото

/ брой: 76

автор:Павлета Давидова

visibility 1369

Какво се случва, когато в една държава институциите са превърнати в цирк, а на преден план са избутани шутове и непрофесионалисти? Отговорът няма да ви хареса, знаете го, но не искате да го изречете на глас. Вчера видяхме края преди началото... И го видяхме там, откъдето би трябвало да започва всичко - в Народното събрание.
През последните години парламентът понесе не един и два удара по авторитета си. На депутатските банки винаги са попадали и "случайни хора", късметлии, хора без опит... Вчера ни показаха, че колкото и да сме затънали в блатото, все още може да копаем към дъното.
Новите 240 депутати положиха клетви. Дали са добри или лоши, мъдри или лековерни, идеалисти или егоисти - тепърва ще научим. Партиите обаче показаха що е то "отговорност" и то с елементарни знаци още от първия ден.
"Воля" излъчи за зам.-председател на парламента лидера си. Как да тълкуваме, че всички депутати гласуваха на един от най-представителните постове в НС да седне съмнителен бизнесмен? Водач и основател на множество партии, клиент на прокуратурата, човек с черепи по тапетите вкъщи, ще следи за парламентарната дисциплина!
Трябва ли да се изненадваме, че подобна съмнителна кандидатура бе гласувана единодушно от депутатите? Всички партии бяха улисани да уредят "своя човек" да ръководи НС и никой не посмя да оспори решението на най-малката парламентарна група... Защо да се изненадваме, след като за зам.-председател на парламента сме имали човек с ироничния прякор "Мозъка"? ГЕРБ изпратиха в забвение любимата си "майка на нацията" Цецка Цачева, която опитваше да озаптява депутатите в 43-то НС. Ако водачът на плевенската гербаджийска листа пак бъде калесан за министър, ще си имаме разжалвана майка на нацията на депутатските банки. А на депутатите определено им липсва дисциплина. Някой трябва да ги смъмри за дънките и неуважението към институцията и протокола. Гербаджии и компания се държаха като непослушни ученици. Бойко Борисов упражняваше художествените си таланти, докато Цветан Цветанов ровеше в телефона си до него. Вежди Рашидов скицираше портрети...
Как да очакваш сериозно и отговорно парламентарно мнозинство, когато през цялото време се чудиш дали не си попаднал в лятно училище? Вчера беше пълно с блуждаещи погледи, които се чудеха къде са попаднали. Дано се научат бързо. Но да усвоят не лобизъм и егоцентризъм, а алтруизъм и адаптивност към общите национални интереси! Циркът беше пълен... От приспивното мрънкане на новия председател на НС, през досадата у депутатите, до хилежа на журналистите, надушили жълтини за медиите си. Дано наистина не сме свидетели на края... Защото ще бъде жалко, ако следващият парламент се състои само от съмнителни бизнесмени, хора с присъди, чалга певачки и нечии "скъпи половинки"...
 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 205

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 327

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 248

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 203

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 203

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 174

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 210

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 220

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 204

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ