29 Март 2024петък13:11 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Петолиния

Братя Владигерови записаха седем композиции в албум

/ брой: 77

автор:Вилиана Семерджиева

visibility 610

Само седмица след Великден - на 22 април от 19 ч., Братя Владигерови гостуват в Първо студио на Радио Пловдив, а следващата вечер - на 23 април от 20 ч., отново ще са на сцената в "София лайв клъб". С това своеобразно турне (първият концерт бе на 18 април в Стара Загора) близнаците представят своя най-нов албум "The Rag Waltz Time". Смесица от джаз, балкански звуци и приятна доза модерни грууви ритми ни отвеждат в света на Владигерови.
Александър и Константин са родени в София в семейството на композитора и диригент Александър Владигеров и актрисата Величка Чобанова. Първите си стъпки в музиката правят заедно със сестра си Екатерина под ръководството на баща си и въздействието на артистичния дух на семейство Владигерови. Александър е виртуозен тромпетист, а Константин - пианист. Носейки огромното духовно и културно наследство на фамилията Владигерови, младежите се ориентират бързо към музиката, след което заминават за Виена, за да се усъвършенстват с учене и практика. Днес живеят в австрийската столица, но за творчеството им граници няма. Внуците на именития композитор Панчо Владигеров са в постоянна връзка с родината и независимо от ангажиментите си в Австрия често и с удоволствие свирят в България.
Седемте оригинални композиции в най-новия им албум "The Rag Waltz Time" (2016/2017) носят безспорния почерк на Братя Владигерови - съзнателно и нежно флиртуване между суинг, джаз, балкански звуци и модернистичното звучене.
"Искаме да съблазним слушателя с мелодии от суинг ерата на 20-те и 30-те години. Не пропускайте възможността да чуете на живо последния ни албум", споделят музикантите, които ще се качат на сцената на "София лайв клъб" в компанията на виртуозите Недялко Недялков - кавал, Димитър Карамфилов - контрабас, и Стоян Янкулов-Стунджи - ударни инструменти.

Надниците у нас - най-ниски в ЕС

автор:Дума

visibility 180

/ брой: 60

Парното може да поевтинее символично от 1 юли

автор:Дума

visibility 169

/ брой: 60

32 лв. за килограм агнешко, цената още ще расте

автор:Дума

visibility 157

/ брой: 60

"Български пощи" ще изплаща пенсии още поне 5 години

автор:Дума

visibility 170

/ брой: 60

Над 780 милиона души гладуват

автор:Дума

visibility 149

/ брой: 60

100 тона пластмаса във водите на Дунав

автор:Дума

visibility 157

/ брой: 60

Правозащитници възмутени от САЩ

автор:Дума

visibility 156

/ брой: 60

Гърция най-бедна в ЕС след България

автор:Дума

visibility 176

/ брой: 60

Под прага на унижението

автор:Ина Михайлова

visibility 168

/ брой: 60

Бумеранг с еврото

visibility 161

/ брой: 60

Щети за милиарди

автор:Нора Стоичкова

visibility 175

/ брой: 60

Надвисна риск от конституционна криза

visibility 145

/ брой: 60

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ