Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

23 Април 2017 | Неделя
 
вход регистрирай се

Пегас

Сцена

Словенски театър гостува с "Физика на тъгата"

Дума

21. Април 2017 , брой: 77   29   0За първи път на българска сцена словенският театър "Антон Подбеушек" ще представи постановката "Физика на тъгата" по романа на Георги Господинов в рамките на театралния фестивал в Благоевград. У нас ще се играе едно представление, на 13 май, от 19 ч. в театър "Н. Вапцаров" в Благоевград като един от акцентите в афиша на петото издание на платформата за театър и изкуства "Тарарабумбия" в града. Преди това, от 17 ч., ще се проведе среща разговор с писателя Г. Господинов в камерната зала на театъра.
Премиерата беше през ноември 2016 г. в театър "Антон Подбеушек " в словенския град Ново место и дни по-късно - в Любляна, Словения, при голям интерес. Поставена е от млад театрален състав под режисурата на Тяша Чърнигой. Драматургията е дело на Маша Язбец, сценографията на Ал. Вуйович, а костюмите на Ирис Ковачич. 
Фестивалът се открива на 11 май от Камен Донев и неговия моноспектакъл "Лекция 2. За всеобщата просвета". Зрителите могат да гледат и Мариус Куркински с "Черното пиле" по Хайтов, "Богът на касапницата" - едно от хитовите представления на НТ "Ив. Вазов". Сред акцентите са още "Хеда Габлер" на реж. Крис Шарков, "Това НЕ Е Хамлет" на ТР "Сфумато", "Саломе" на  "Българска армия", "Иванов" по Чехов от програмата на МТ "Н. Бинев", "Вишнева градина" по Чехов на Плевенския театър.


 

 

 

Пегас

 • От редактора
  21. Април 2017 77
  233
  0

  Все по-често се говори за война. Или се опитват да ни държат в страх, или ни карат да свикваме с нещо неизбежно.
  Но какъв безумец трябва да си, за да вярваш, че при един мащабен военен конфликт със съвременните военни средства имаш шанс да оцелееш? 
  Непрекъснато мисля по този въпрос през последните дни.
  Президентът на САЩ с лека ръка разпореди ракетна атака на сирийско...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"