Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

22 Юни 2018 | Петък
 
вход регистрирай се

Пегас

Сцена

Словенски театър гостува с "Физика на тъгата"

Дума

21. Април 2017 , брой: 77   395   0За първи път на българска сцена словенският театър "Антон Подбеушек" ще представи постановката "Физика на тъгата" по романа на Георги Господинов в рамките на театралния фестивал в Благоевград. У нас ще се играе едно представление, на 13 май, от 19 ч. в театър "Н. Вапцаров" в Благоевград като един от акцентите в афиша на петото издание на платформата за театър и изкуства "Тарарабумбия" в града. Преди това, от 17 ч., ще се проведе среща разговор с писателя Г. Господинов в камерната зала на театъра.
Премиерата беше през ноември 2016 г. в театър "Антон Подбеушек " в словенския град Ново место и дни по-късно - в Любляна, Словения, при голям интерес. Поставена е от млад театрален състав под режисурата на Тяша Чърнигой. Драматургията е дело на Маша Язбец, сценографията на Ал. Вуйович, а костюмите на Ирис Ковачич. 
Фестивалът се открива на 11 май от Камен Донев и неговия моноспектакъл "Лекция 2. За всеобщата просвета". Зрителите могат да гледат и Мариус Куркински с "Черното пиле" по Хайтов, "Богът на касапницата" - едно от хитовите представления на НТ "Ив. Вазов". Сред акцентите са още "Хеда Габлер" на реж. Крис Шарков, "Това НЕ Е Хамлет" на ТР "Сфумато", "Саломе" на  "Българска армия", "Иванов" по Чехов от програмата на МТ "Н. Бинев", "Вишнева градина" по Чехов на Плевенския театър.


 

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"