Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

22 Юли 2017 | Събота
 
вход регистрирай се

Живот

"Джобен фестивал" с десето издание

Дума

21. Април 2017 , брой: 77   190   0Десетото издание на форума за клипово изкуство "Джобен фестивал", който се провежда два пъти годишно в столичното "Ателие Пластелин" (ул. "Цар Симеон" 48), ще се състои между 21 и 23 април.
Програмата акцентира върху изложбите, затова проявата ще бъде открита с "Къщи по хълмовете" на Елеонора Тодорова и "Целесъобразност с прицел" на Диана Петрова и Крис Енчев. Сред театралните постановки се открояват детското представление "Таласъмът Тропалан" на общински Куклен театър Благоевград и "Тишината на крокодилите" от Яна Добрева в изпълнение на Марчела Христова, модерен танц и въздушна акробатика от театрална компания "Нибрай". Фестивалът ще обърне внимание и на представянето на бъдещи проекти, добри практики и артисти, търсещи съмишленици в осъществяването на културни продукти. В петъчната вечер зрителите могат да научат нещо повече за Прото-театралните форми и какво да очакват през юни от трупата на "Суб театър", както и презентация на тема социалните мрежи, влогинг обществото и негативните коментари с водещ Мирела Лилова.

Повече информация има на www.pocketfestival.weebly.com и във фейсбук профила на фестивала (Pocket fest)

 

 

Живот

  • Донко Марков от Варна и хор "Келара" от Провадия спечелиха първите места на конкурса "С песните на Стайка Гьокова"
    21. Юли 2017 141
    243
    0

    Градският парк на Карнобат посрещна преди дни бийтбокс артисти от цялата страна за провеждането на 11-ия подред национален шампионат по бийтбокс на България. Звездното жури се оглавяваше от Скилър, Печенката и RedOne. Победител в състезанието стана младият талант MaxO. Той спечели титлата за втори път и ще представи страна ни на световното по...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"