Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

23 Май 2018 | Сряда
 
вход регистрирай се

Живот

Деца се състезават с измислени герои

За трета поредна година творческият конкурс на Cartoon Network стимулира въображението на подрастващите

Дума

21. Април 2017 , брой: 77   402   0Първите стъпки на децата в анимацията ще стимулира състезанието Студио "Въображение". Творческият конкурс на Cartoon Network, който се провежда за трети път, е за ученици между 6 и 14-годишна възраст и е под наслов "Рисувай и се забавлявай!". Надпреварата ще продължи до 31 май. Целта на състезанието е да запознае малките творци с процеса на анимиране, да ги вдъхнови да създадат свои оригинални творби и да развие креативния им потенциал.
Конкурсът има три категории - за рисунка на измислен герой, за сценарно табло и за кратък филм или анимация. Участието става през страницата на Студио "Въображение", където може да се намери цялата необходима информация за съревнованието, както и съвети към децата за творческия процес.
Международно жури ще отличи по трима победители във всяка от категориите. Създателите на най-атрактивния герой, сценарно табло и анимация ще получат най-новия лаптоп за образованието Acer Travelmate B 118. Те ще имат и уникалната възможност да видят творението си в ефира на Cartoon Network. За вторите и третите места пък има уникални раници, суитчър и тетрадки на любимия канал. Победителите ще бъдат оповестени на 12 юни.
В периода на конкурса българският екип на Cartoon Network Студио "Въображение" заедно с младия артист Томислав Петков (Томи) ще посети три училища, за да покаже нагледно как се правят началните стъпки в анимацията.
Шанс за такава среща ще имат 6-годишните ученици от 43 Детска градина "Талант" в София, четвъртокласниците от столичното 139 ОУ "Захарий Круша" с разширено обучение по изобразително изкуство, както и възпитаниците на Училище по изкуства и занаяти "Димитър Екимов" за социално слаби деца в село Русаля до Велико Търново.
15-годишният Томи, който вече има опит с рисуваните филми, ще сподели с децата как стимулира своята собствена фантазия, ще разкрие тайните на вдъхновението си и ще представи анимацията, която е създал специално за състезанието. Тийнейджърът ще подскаже на всички желаещи как, докато се забавляват и играят, могат да създават професионални мултипликационни филми.
Видео дневниците от майсторските класове ще бъдат публикувани на фейсбук страницата Cartoon Network Europe. В социалната мрежа малките творци ще могат да обсъждат идеите си и въпросите, които имат за участието в надпреварата.

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"