Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

24 Ноември 2017 | Петък
 
вход регистрирай се

Култура

Кратки

Дума

21. Април 2017 , брой: 77   226   0АЗ

"Сребърни есета" на Анжело Красини в "Средец"
Изложба на известния с ювелирните си украшения художник Анжело Красини е подредена в галерия "Средец" на Министерството на културата до 2 май. Тя е озаглавена "Сребърни есета" и е вдъхновена от неповторимата красота на природните форми. "Анжело Красини е художник в това как доброто му око гали природните форми и затова те тъй естествено лягат в метала, без да губят първичната си пластика. "Сребърни есета" е събрала цял рой душевни трепети и мисловни откровения. Невероятно е как в този бушуващ около нас свят той е опазил поетичния си натюрел. Сигурно защото създаденото от него е предназначено за жените - не само да ги украси и да им достави наслада, но и да изрази тяхната съкровеност", пише Ружа Маринска. Новите произведения на Красини няма да оставят равнодушни ценителите на изящното, които ще посетят изложбата, осъществена със съдействието на МК и на Георги Войнов.


Премиера в книжния център "Славейков"

Сборникът с български фантастични разкази "Мечове във времето" ще бъде представен на 23 април от 19 ч. в книжния център "Славейков" на пл. "Славейков" 7 в столицата. Малко са българските книги, които постигат успех, а още по-трудно се получава, ако говорим за поредици или сборници с разкази. Поредицата антологии "Мечове" на Националния клуб за фентъзи и хорър обаче е от добрите примери. След четири разпродадени сборника - "Мечове в леда", "Мечове в града", "Мечове в морето" и "Мечове в космоса", петата и последна книга от серията, наред е "Мечове във времето". Десетте разказа в изданието изследват привидно познатия елемент за пътуване във времето, който винаги дава възможност за неочаквани сюжетни обрати и дълбочина на историята. Авторите варират от доказани ветерани като Александър Драганов, Димитър Цолов, Валентин Попов-Вотан, Донко Найденов и Мирослав Петров, през нова вълна от таланти Александър Цонков-Lostov, Даниел Иванов, Делиян Маринов и Димитър Запрянов, до популярните блогъри Петър Атанасов от SciFi.bg и Полина Паунова (Lady Pol the Beloved). Сборникът се продава от самите автори, които всеки може да намери във фейсбук, а на премиерата ще се предлага и с отстъпка.

 

 

 

Култура

  • Билетите, купени днес, утре и в неделя за представления през ноември, декември и януари, са по 7 лв.
    24. Ноември 2017 231
    109
    0

    След "Черна комедия" от Питър Шафър, чиято премиера бе на 22 и 23 ноември, в Театър "Българска армия" предстои "Черният петък" (24 ноември), "Сивата събота" (25 ноември) и "Обикновената неделя" (26 ноември). Само в тези дни касата на театъра ще продава билети за всички представления, продукция на ТБА...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"