Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

20 Септември 2017 | Сряда
 
вход регистрирай се

Култура

Петима млади творци с номинации за полет в изкуството

Носителят на наградата "Стоян Камбарев" ще бъде обявен на церемония на 24 април в "Театро"

Дума

21. Април 2017 , брой: 77   317   0Кулминацията на успешната творческа годишна работа на фондация "Стоян Камбарев" е на 24 април от 19 ч., когато за осма поредна година ще се състои официалната церемония за връчване на наградата за полет в изкуството, като за първи път събитието ще гостува на сцената на "Театро" в София (ул. "Върбица" 12). Мария Илиева и Любо Киров са специални гости на събитието, а водещ за втора поредна година е Ники Кънчев.
Наградата, носеща името на незабравимия театрален режисьор, се утвърди като един от най-чаканите и престижни призове за млади творци в България. Уникалността й се състои в това, че тя не е строго профилирана в конкретна арт сфера, а обхваща широка селекция от талантливи млади артисти в различни области на изкуството, припомня Жанета Дядовска.
Победителят ще получи красивата бронзова статуетка на художника Кольо Карамфилов и парична премия в размер на 3000 лв. Кой ще спечели голямата награда определя жури, в което влизат членовете на фондация "Стоян Камбарев" - водещи имена от културния и обществения живот на България, начело с председателя на УС Деси Тенекеджиева. Но не само победителят ще има стимул за висок полет в изкуството. Най-важното е, че всички получават сериозна подкрепа за осъществяването на конкретни проекти, както и много парични и предметни награди. Ето защо истинската мисия на фондацията започва след края на церемонията - с реализацията на мечтите и арт проектите на талантливи млади творци.
Номинирани за наградата за полет в изкуството "Стоян Камбарев 2017" са Мина Златева - аниматорка, Ралица Стоянова - куклена актриса, Радослав Нинов - художник, Мария Славова - певица, Христо Симеонов - кинорежисьор.
Официалната церемония за връчване на наградата за полет в изкуството "Стоян Камбарев" е част от Културния календар на Столичната община, NOVA film е продуцент на събитието. Билети може да се намерят в мрежата на eventim.bg и на билетната каса на "Театро". Церемонията ще бъде излъчена премиерно по БНТ на 8 май от 18.30 ч.

 

 

Култура

  • 100 г. професионална оперета в България и 50 г. от създаването на балет "Арабеск"
    21. Септември 2017 185
    58
    0

    Музикалният театър открива новия си сезон на 1 октомври, Световният ден на музиката, с концерт-спектакъл по повод стотния юбилей на професионалната оперета в България. Ден преди това - на 30 септември, балет "Арабеск" открива 50-ия си юбилеен сезон с премиерата на балета "Ромео и Жулиета" от Сергей Прокофиев, научи ДУМА от...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"