26 Април 2024петък15:17 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

"Бултраси" потрошиха стадиона на Верея

Ботев Пд победи с 1:0 и се запъти към финала, клубът ще плаща щетите на "Трейс Арена"

/ брой: 77

автор:Дума

visibility 52

Отборът на Ботев Пд направи голяма крачка към финала за Купата на България. "Канарчетата" победиха с 1:0 като гости Верея в първия 1/2 с гол от дузпа на Тодор Неделев (90+5). През втората част двубоят бе прекъснат за няколко минути, тъй като недоволни от решенията на главния съдия фенове на Ботев счупиха предпазната ограда и тръгнаха да нахлуват на терена. Стюардите не успяха да ги озаптят, но пристигналите полицаи ги укротиха и мачът бе подновен. 
В началото му Георги Андонов (11) стреля с глава, но стражът на "канарчетата" Георги Георгиев изби. Това бе и единственото интересно положение през първата част, като съперниците играха изключително предпазливо, без да поемат рискове да се оголят в защита. В 70-ата минута мачът бе прекъснат, след като феновете на гостите счупиха предпазната ограда и тръгнаха да навлизат на терена, недоволни от съдийството. След подновяването му ботевци притиснаха домакините, но не успяха да създадат нищо смислено. В 94-ата мин влезлият на почивката като резерва Омар Косоко пое топката в наказателното поле и бе съборен. Главният съдия Волен Чинков посочи бялата точка и от нея Тодор Неделев простреля вратаря Пламен Колев.

4300 лв. глоба за пловдивчани
Дисциплинарната комисия наложи обща глоба от 3300 лв. на Ботев Пд за ексцесиите на стадион "Трейс Арена" (300 са за нерегламентирано използване на факли, 1000 - за хвърлени предмети и 2000 за "увреждане в района на стадиона”. Клубът трябва и да възстанови щетите от вандалските прояви на "бултрасите". За обиди към длъжностно лице лекарят на Ботев Пд д-р Георги Касабов получава забрана за изпълняване на функции за 2 срещи и е глобен 1000 лв.

Снимка Спортал

Униформени полицаи избутват обратно на трибуните феновете на Ботев Пд, които потрошиха предпазните огради на стадион "Трейс Арена" в Стара Загора в първия полуфинал за Купата на България

 

13 зърнари са взели 52 млн. лв. субсидии

автор:Дума

visibility 207

/ брой: 80

Войната в Украйна удвои приходите на ВМЗ-Сопот

автор:Дума

visibility 224

/ брой: 80

Хващат най-много негодни банкноти от 10 лева

автор:Дума

visibility 193

/ брой: 80

ВМРО-ДПМНЕ води на първия тур

автор:Дума

visibility 199

/ брой: 80

Расте напрежението между САЩ и Китай

автор:Дума

visibility 245

/ брой: 80

Педро Санчес подава оставка?

автор:Дума

visibility 222

/ брой: 80

Накратко

автор:Дума

visibility 154

/ брой: 80

По български

автор:Евгени Гаврилов

visibility 235

/ брой: 80

15 сергии

автор:Таня Глухчева

visibility 216

/ брой: 80

Хем най-бедни, хем богаташи...

visibility 193

/ брой: 80

Абсурдът "Боташ"

автор:Румен Овчаров

visibility 217

/ брой: 80

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ