Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

25 Май 2017 | Четвъртък
 
вход регистрирай се

Коментари

Популизъм ли?

Велиана Христова

21. Април 2017 , брой: 77   604   0Парламентарната група на "БСП за България" предложи да се замразят депутатските заплати на нивото от предишния парламент. Ау, популизъм, ревнаха нови и стари "демократи". Значи можеше народните избраници от 2010 г. три години да седят във фризера, а сега не може? Сигурно защото БСП го предлага, но колкото и да се пънат новите стари управляващи, лявото априори е социално, за разлика от дясното. И финансовите сметки на държавата в последните години го доказват. Факт.     
Не е популизъм, а е цинизъм в най-бедната държава в Европа стартовата депутатска заплата да продължава да се смята по средната в публичния сектор, умножена по три. В края на миналата година депутатите получаваха по 2925 лв., сега ще взимат по 3210 лв. Плюс още 2000 безотчетни. Не гледай в чуждата паничка, вика всеки добре задоволен българин. Вярно, лошо няма да вземат пари за труда си, проблемът е, че другите не вземат. Щото едно е да се "замразиш на 3000, друго е да си стоиш 15 години на 600 и да блъскаш за тях по 12 часа на ден. Някой да си спомня някога при тази мизерия в България да е правен преглед по министерствата колко народ работи в тях и нужен ли е всичкият там, при това - с височки заплати. Всяко обикновено семейство в България знае колко пъти и с колко дупки е затегнало коланите за последните 25 години, та пита - същото ли правеха чиновниците? Не знам за останалите, но в просветното министерство в края на 1992 г. имаше 100 души, сега са 4 пъти повече. А на чиновниците и пари за модерни дрешки им дават, щото нямат с какво, горките, да се явят пред хората. От кумова срама и на учителите пуснаха по някой лев, та да не ходят в избелели дрешки пред децата. Ама цяла наредба с години ги следи износват ли си новото сакенце, че и връща ли парите, ако напусне. Властниците може и да не са чували тия неща. Щото не ги вълнуват. Популизъм е, че седнаха в парламента.  
 

 

 

Коментари

  • 25. Май 2017 100
    268
    0

    Брюксел "изплю камъчето"! Щял да представи следващата седмица "неустоимо предложение", което ще направи примамливо приемането на единната валута за всички страни от съюза, които все още са извън еврозоната. Тази сговорчивост на "началниците" е доста прозаична и твърде коварна. Очевидно маските лека-полека взеха да падат...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"