26 Април 2024петък18:31 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

За едното име

/ брой: 77

автор:Георги Георгиев

visibility 1717

Разбира се, че Валери Симеонов е невинен по обвинението в конфликт на интереси. Как да не е невинен, когато е изпълнил изискването на закона да излезе от управата на фирмите, които е управлявал. Затова и говори смело, затова си позволява да раздава квалификации, да взема скалпове и т.н.
Откъде ли обаче се е пръкнала българската поговорка, че законът е "врата у поле"? Историята с хотела на Симеонов и военнослужещите, които си плащат нощувката в него с държавни пари, много прилича на един брадат съветски виц. "Гражданино Рабинович, откъде вземате парите, които намерихме у вас? - От шкафчето. - Кой ги слага там? - Жена ми. - Тя откъде ги взема? - Аз й ги давам. А вие откъде ги вземате? Ама нали ви казах. От шкафчето."
Формално Симеонов не участва в управлението на фирмите си, но реално кой може да докаже, че той не се е възползвал от положението си, за да получи стабилна посещаемост на хотела, още повече на фона на оплакванията му, че няма много гости там. А печалбата къде остава? И тя ли е при управителя?
Всъщност такова е положението и с други негови колеги по Народно събрание, които са оставили фирмите си на управители, шуреи, шуренайки и други формално далечни лица. Може да не ви харесва, но законът е такъв.
Подобен на малко изсъхнало смокиново листо, което покрива големи срамни части.
Любопитно е обаче, че обвиненията срещу лидера на НФСБ за конфликт на интереси изобщо не са от тези дни. Още през ноември 2016 г. колегите от сайта "Фрог нюз" разнищват цялата история, а кандидатът за депутат Велизар Енчев дори ги разказва от предизборно студио. Обаче нещата си потъват, както често става у нас, докато пак не изплуват в нужния момент, чрез нужната медия, когато му е нужно на някого. Ненапразно Симеонов разсъждава кой има полза от подновяването на историята с хотела "Козия рог". Той изреди някои възможности, но и през ум не му мина, че освен традиционния му враг ДПС това може да бъде и общественият интерес.
Ето там е големият проблем. В поведението, което игнорира усещането за справедливост и почтеност на обществото и което може да бъде описано като арогантно. Как иначе да тълкуваме фразата към репортерите от "Шоуто на Слави": "Да ви отговарям, да не ви отговарям, все тая". Не. Не е все тая. Както не е все тая и репликата на лидера на НФСБ, че нищо не се водело на него, а било на телевизия "Скат". А тя чия е? И се връщаме на вица за Рабинович.
"Вижте, човек живее и работи за създаване на едното име", каза в едно интервю вчера Валери Симеонов. Златни му уста. Запомнете тези думи и следващия път, като ви разказват басни, сами си правете изводите. Най-добре в тъмната стаичка, че да не стане като последния път.

13 зърнари са взели 52 млн. лв. субсидии

автор:Дума

visibility 268

/ брой: 80

Войната в Украйна удвои приходите на ВМЗ-Сопот

автор:Дума

visibility 282

/ брой: 80

Хващат най-много негодни банкноти от 10 лева

автор:Дума

visibility 248

/ брой: 80

ВМРО-ДПМНЕ води на първия тур

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 80

Расте напрежението между САЩ и Китай

автор:Дума

visibility 317

/ брой: 80

Педро Санчес подава оставка?

автор:Дума

visibility 278

/ брой: 80

Накратко

автор:Дума

visibility 208

/ брой: 80

По български

автор:Евгени Гаврилов

visibility 300

/ брой: 80

15 сергии

автор:Таня Глухчева

visibility 296

/ брой: 80

Хем най-бедни, хем богаташи...

visibility 259

/ брой: 80

Абсурдът "Боташ"

автор:Румен Овчаров

visibility 267

/ брой: 80

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ