Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

23 Ноември 2017 | Четвъртък
 
вход регистрирай се

Няколко думи

За едното име

Георги Георгиев

21. Април 2017 , брой: 77   1161   0Разбира се, че Валери Симеонов е невинен по обвинението в конфликт на интереси. Как да не е невинен, когато е изпълнил изискването на закона да излезе от управата на фирмите, които е управлявал. Затова и говори смело, затова си позволява да раздава квалификации, да взема скалпове и т.н.
Откъде ли обаче се е пръкнала българската поговорка, че законът е "врата у поле"? Историята с хотела на Симеонов и военнослужещите, които си плащат нощувката в него с държавни пари, много прилича на един брадат съветски виц. "Гражданино Рабинович, откъде вземате парите, които намерихме у вас? - От шкафчето. - Кой ги слага там? - Жена ми. - Тя откъде ги взема? - Аз й ги давам. А вие откъде ги вземате? Ама нали ви казах. От шкафчето."
Формално Симеонов не участва в управлението на фирмите си, но реално кой може да докаже, че той не се е възползвал от положението си, за да получи стабилна посещаемост на хотела, още повече на фона на оплакванията му, че няма много гости там. А печалбата къде остава? И тя ли е при управителя?
Всъщност такова е положението и с други негови колеги по Народно събрание, които са оставили фирмите си на управители, шуреи, шуренайки и други формално далечни лица. Може да не ви харесва, но законът е такъв.
Подобен на малко изсъхнало смокиново листо, което покрива големи срамни части.
Любопитно е обаче, че обвиненията срещу лидера на НФСБ за конфликт на интереси изобщо не са от тези дни. Още през ноември 2016 г. колегите от сайта "Фрог нюз" разнищват цялата история, а кандидатът за депутат Велизар Енчев дори ги разказва от предизборно студио. Обаче нещата си потъват, както често става у нас, докато пак не изплуват в нужния момент, чрез нужната медия, когато му е нужно на някого. Ненапразно Симеонов разсъждава кой има полза от подновяването на историята с хотела "Козия рог". Той изреди някои възможности, но и през ум не му мина, че освен традиционния му враг ДПС това може да бъде и общественият интерес.
Ето там е големият проблем. В поведението, което игнорира усещането за справедливост и почтеност на обществото и което може да бъде описано като арогантно. Как иначе да тълкуваме фразата към репортерите от "Шоуто на Слави": "Да ви отговарям, да не ви отговарям, все тая". Не. Не е все тая. Както не е все тая и репликата на лидера на НФСБ, че нищо не се водело на него, а било на телевизия "Скат". А тя чия е? И се връщаме на вица за Рабинович.
"Вижте, човек живее и работи за създаване на едното име", каза в едно интервю вчера Валери Симеонов. Златни му уста. Запомнете тези думи и следващия път, като ви разказват басни, сами си правете изводите. Най-добре в тъмната стаичка, че да не стане като последния път.

 

 

Няколко думи

  • 23. Ноември 2017 230
    167
    0

    Цяла година бездействие за опасните язовири! Преди това още една, и още една и още... Така се изтъркаляха 6 години от потопа в Бисер, бедствието в Мизия, в "Аспарухово", край Бургас.
    Държавата пръсна милиони, за да проверява язовири, да описва, разпределя собственост, прошнурова. Начетохме се на дълги списъци, на стряскащи констатации, на неизпълнени предписания за...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"