23 Април 2024вторник19:12 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Делегати от славянски страни дискутираха националната идентичност

/ брой: 78

автор:Надежда Ушева

visibility 74

Международна научна конференция на тема "Славянската духовност и национална идентичност" се проведе в събота, организирана от Славянското дружество в България и Националното движение "Русофили". Специално приветствие към форума изпрати вицепрезидентът Илияна Йотова. 
"Задълбочаващият се процес на глобализация в политически смисъл води до размиване националния суверенитет на по-малките страни. Ролята на националната държава силно се разколебава, води до дълбоки кризи на националните общности", посочи председателят на Славянското дружество Стоил Фердов, който откри конференцията. По думите му в резултат на това има стотици хиляди жертви, разруха, мизерия, терористични актове и увеличаващи се потоци от мигранти в Европа.
Гостите от чужбина бяха представители на славянски страни начело с Николай Лавриненко - президент на Международния славянски съвет, Украйна, Сергей Бабурин - президент на Международната славянска академия на науките. Той заяви, че Русия може да предложи повече от нефт и газ - имунитет и способност обществото да се защити от нравствения упадък и деградация. За всички - и за руските, и за другите славянски народи, е важно да проумеем, че икономиката не може да съществува отделно от духовно-нравствените ни традиции, от историческия опит на нашите народи", подчерта Бабурин.
Сред участниците бяха проф. Сергей Костян - вицепрезидент на Международния славянски съвет, Беларус, Барбара Кригер - зам.-председател на Полския славянски комитет, Ян Минарж - вицепрезидент на МСС и на Чешкия славянски комитет.
 

Великденската трапеза поскъпва

автор:Дума

visibility 299

/ брой: 77

Рязкото застудяване удари реколтата от череши

автор:Дума

visibility 325

/ брой: 77

Когато ни свърши руския петрол, бензинът поскъпва

автор:Дума

visibility 306

/ брой: 77

България в еврозоната - по-реалистично е през 2026 г.

автор:Дума

visibility 274

/ брой: 77

Агнешкото в Гърция 10 евро за килограм

автор:Дума

visibility 241

/ брой: 77

Баските сепаратисти с исторически успех

автор:Дума

visibility 313

/ брой: 77

Иран запазва строгия контрол върху дрехите

автор:Дума

visibility 304

/ брой: 77

Извращения

автор:Александър Симов

visibility 317

/ брой: 77

Диверсификация

автор:Мая Йовановска

visibility 294

/ брой: 77

За 10-те постижения след Десети

visibility 285

/ брой: 77

НА ВТОРО ЧЕТЕНЕ И ГЛЕДАНЕ

автор:Лозан Такев

visibility 314

/ брой: 77

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ