19 Април 2024петък10:34 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Хванаха 53 нелегални мигранти на "Дунав мост"

/ брой: 78

автор:Дума

visibility 18

53 нелегални мигранти са били заловени на ГКПП "Дунав мост" при Русе в опит да преминат тайно границата. Нелегалните чужденци са били открити в петък, но информацията излезе едва вчера. Камионът, в който са пътували укрити мигрантите, е бил спрян за проверка от граничните полицаи. Той е бил с българска регистрация, двамата му шофьори също са български граждани. В товарното ремарке са били открити 22 мъже, 13 жени и 18 деца, най-малкото от които на 3 години, а най-голямото - на 16 години. Чужденците са иракчани, сирийци и афганистанци, като повечето идвали от Центъра за настаняване в Харманли. Те са пътували към Холандия. Задържаните мигранти са в ареста, а децата в приюти. Арестувани са и двамата шофьори на камиона.
Междувременно от МВР изнесоха статистика, че от началото на годината към 20 април са задържани  нелегално влезли у нас 832 чужденци, а 866 лица са изведени от България.
Проведеният миналата неделя референдум в Турция пък е довел до най-ниския миграционен натиск по българо-турската граница от години насам. За периода 14-20 април българските власти са установили общо 38 незаконно пребиваващи чужденци, от които 12 са хванати на българо-турската граница, а 26 във вътрешността на страната. За същия период от страната са изведени 19 лица. Към момента у нас има около 3500 чужденци - бежанци и мигранти.
 

Токът за бита още година с фиксирана цена

автор:Дума

visibility 501

/ брой: 74

Общински проекти за 1,9 млрд. лв. са одобрени от МРРБ

автор:Дума

visibility 503

/ брой: 74

Домакинствата заплашени от "водна бедност"

автор:Дума

visibility 472

/ брой: 74

ОМВ търси партньор за проучване за нефт и газ в Черно море

автор:Дума

visibility 475

/ брой: 74

Словакия отхвърля мигрантския пакт

автор:Дума

visibility 571

/ брой: 74

Сърбия осъди решение на ПАСЕ за Косово

автор:Дума

visibility 535

/ брой: 74

Байдън е годен за президент

автор:Дума

visibility 512

/ брой: 74

Накратко

автор:Дума

visibility 471

/ брой: 74

Терористичен атентат

автор:Александър Симов

visibility 600

/ брой: 74

За аматьорщината в киното

visibility 495

/ брой: 74

Г-н Президент, сменете Главчев, не преговаряйте с мафията!

автор:Дума

visibility 508

/ брой: 74

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ