24 Април 2024сряда05:25 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

БСП поиска КСНС за бедността и демографската криза

Патриотите и ГЕРБ отстъпиха сериозно от предизборните си ангажименти, констатира Корнелия Нинова

/ брой: 80

автор:Павлета Давидова

visibility 130

Предложение за свикването на Консултативния съвет за национална сигурност отправиха към президента Румен Радев представителите на "БСП за България" при консултациите преди връчването на управленски мандат. "Помолихме и предложихме президентът Радев да свика КСНС по теми "Демографска катастрофа" и "Бедност", както той прецени да ги разположи във времето. Трябва да се търси национално съгласие за демографската катастрофа и за обедняването на българските граждани. Отново потвърдихме, че ще търсим и подкрепяме национално съгласие по тема национална сигурност и председателство на Съвета на ЕС", заяви след срещата на "Дондуков" 2 председателят на БСП Корнелия Нинова. Тя бе придружавана от депутатите Жельо Бойчев, Антон Кутев, Драгомир Стойнев и Крум Зарков.
Нинова подчерта, че държавният глава е приел свикването на КСНС по предложените теми. Предстои Радев да прецени кога ще го направи. "Отново потвърдихме пред президента позицията ни, че по волята на народа оставаме опозиция в 44-ото НС. Обсъдихме предизборната програма и ще бъдем алтернатива на управленската програма на ГЕРБ и ОП, ако направят правителство", обобщи председателят на БСП. Левицата ще внесе предложения за нови закони или промени в съществуващите, които ще изпълняват на 100% предизборните ангажименти на БСП. "Тревожим се за демографската криза, бедността и доходите. На фона на поскъпването на живота, на фона на това, че 2 млн. българи живеят в материални лишения, поставихме сериозно темата бедност, доходи", подчерта Нинова. Тя отбеляза, че "Обединените патриоти" и ГЕРБ са отстъпили от намерението си за минимална пенсия от 300 лв. Според нея коалицията между двете формации показва отстъпление от обещанията, които са направили пред избирателите.
С Радев не е обсъждано евентуално участие на Деница Златева в кабинет на Бойко Борисов. Нинова подчерта, че БСП е против, защото това е принципен въпрос. "Няма да участваме в голяма коалиция заради различията в програмите си. Да не участваш в голяма коалиция значи да не участваш и персонално", уточни тя. Нинова добави, че Златева е част от ръководството на БСП и затова не било редно да влиза в управление на ГЕРБ. "БСП за България" обаче ще подкрепя в Народното събрание важните решения, свързани с председателството на Съвета на ЕС, за да се гарантира успехът на България.

Снимка Благовеста Цветкова

 Нинова отново отхвърли участието на Деница Златева в бъдещ кабинет на ГЕРБ

Великденската трапеза поскъпва

автор:Дума

visibility 408

/ брой: 77

Рязкото застудяване удари реколтата от череши

автор:Дума

visibility 447

/ брой: 77

Когато ни свърши руския петрол, бензинът поскъпва

автор:Дума

visibility 421

/ брой: 77

България в еврозоната - по-реалистично е през 2026 г.

автор:Дума

visibility 374

/ брой: 77

Извращения

автор:Александър Симов

visibility 441

/ брой: 77

Диверсификация

автор:Мая Йовановска

visibility 411

/ брой: 77

За 10-те постижения след Десети

visibility 398

/ брой: 77

НА ВТОРО ЧЕТЕНЕ И ГЛЕДАНЕ

автор:Лозан Такев

visibility 428

/ брой: 77

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ