Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

22 Октомври 2018 | Понеделник
 
вход регистрирай се

Общество

Позиция

България - над всичко...

Лозан Такев

27. Април 2017 , брой: 81   658   0Не за първи път чуваме да се издига в култ логото"България - над всичко"... В последните години дори е преекспонирана употребата на това съчетание от хубави думи... И сега отново то звучи в ефира от устата на "мотора" на политическа партия ГЕРБ, по-известен с прякора си Цецо Гуменката, извинете ме, господин Цветанов, че ви наричам така интимно. Нищо лично не влагам. Всеки народ си заслужава и управниците, и политиците и "моторите"...
Обясненията за бъдещите коалиции около  бъдещото правителство, около сградата, където си мислим, че Съединението прави все още силата, звучат като прогнозата, че на отделни места ще има купеста облачност или ще превалява... Засега е ясно само името на бъдещия премиер, който най-вероятно ще се именува Борисов Трети и идва отново като победител с думите: "Ние пак Съм тук!"... Всичко останало е предсказуемо и непредсказуемо.
А и какво значение толкова има кои ще са министрите. Важното е, че разговорите с така наричащите се обединени патриоти вървят позитивно и Волен, а защо не и със и без "Воля", подкрепят безрезервно все още политическа партия ГЕРБ... Заиграването с ДПС, с БСП е само кьорфишеци. Нали трябва да има и опозиция в Народното събрание! Дано поне тя е истинска този път.
А управляващите се обединяват засега отново около фразата "България - над всичко"... Но това "всичко" какво ли означава? Важно е в случая как да се разчете и разтълкува, в какво се събират понятията "България" и "над всичко"... Нищо друго не ни интересува, освен националния интерес. Обединяваме се около програми и политики. Това искат "патриотите", това са си пожелали отново и "герберите". Сключват пробен граждански брак и си обещават да работят, както по-рано други оповестяваха, че работят "на ползу роду"...
България - над всичко... Единствено ме притеснява, че ако това е лозунг, дошъл от вчера, спокойно може да отнесе в небитието много важни и неотложни послания и наложителни промени. Защото и преди казвахме "България - над всичко". И всичко си оставаше непокътнато.

 

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"