Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

27 Юли 2017 | Четвъртък
 
вход регистрирай се

Коментари

До Словения и назад

Ева Костова

27. Април 2017 , брой: 81   672   0



Минималната пенсия в Словения става 500  евро. Така бедните пенсионери нямало да търсят държавата за помощ. И забележете - без нито един глас против тамошният парламент гласува промените, които гарантират парите на възрастните. Нищо, че от опозицията са имали своите съмнения за популизъм и "маньовър" за привличане на избиратели. И нашите досегашни и бъдещи управници са царе на маньоврите. Но като наплюнчиха калема, въртяха, сукаха, докараха най-ниската пенсия до 200 лева - сто евро. Да ти е драго да емигрираш в Словения! Страна, която открай време се взе в ръце и застана достойно в реда на европейските държави по всички показатели. И пенсионерите й не са последна грижа сред проблемите, които неизбежно иначе понася и Словения. Но там правителството не се оправдава със сушата, кишата и международното положение, а действа по принципа на справедливостта. За която наш финансов цербер отсече, че била класово понятие и е неприложима. Той вероятно бърка класово с касово...
Много неща са объркани в нашата държава, но отношението към хората, живели и работили за нея, е повече от унизително. Особено на фона на всеобщата бедност, липсата на заетост, поскъпването на храни и лекарства, емиграцията, демографията и т.н. Както се казва, няма от кого и заем да вземеш, когато децата и внуците са далеч и невинаги успяват да пратят пари от гурбета. А нашите пенсионери с нищо не са по-лоши от своите връстници в чужбина, но немотията така ги е смачкала, че сами не могат да се познаят и понасят. Остава им само да заспиват с представите за зелени острови и синьо море някъде, където никога няма да стъпят. Защото всъщност пари до гара Бов нямат да отидат. Независимо от подаянията от властимащите около Великден и Коледа.

 

 

Коментари

 • 27. Юли 2017 145
  154
  0

  Уважаеми представители на медиите,
  Пише ви един обикновен синдикален председател на малка организация, обиден от приказките по адрес на обикновените хора, които всеки ден изкарват със своя труд заплатите на своите работодатели.
  Ето и моето открито писмо, което се надявам да стигне до тях чрез вас:

  Уважаеми работодатели,

  Ние, над 300 000 търтея, които...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"