29 Март 2024петък13:03 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Пардон

Жартиерите на парламенто

Изповед на бизнесмена Цеко Гирата във връзка с откриването на новия парламент

/ брой: 82

автор:Дума

visibility 26

Глейте сега, на парламенто требва шапка да му се сваля и мирно да му се стои. Щото верно, знае се, половината депутати са купени, но от друга страна, евроценности. Сичките там са се, нали,  „Уважаеми господин председател, уважаеми господин еди-кой си”... Ти си мислиш сега ше земе и направо ше го напсува от трибуната, а той демократ! „Уважаеми господин еди-кой си”! И така требе, щот европейци сме, а не некакви талибани!
Парламенто за секи бизнесмен е като нефтените кладенци за Рокфелер. Требва от време на време да гледате и Дискъвъри или некой от другите джеографици, дето ги дават по телевизиите. Общата култура да си увеличавате, а не само на чалгаджийките на „Планета“ циците да мерите. И като гледате Джеографика или Дискъвърите ще научите и биографията на Рокфелер, дето в началото най-главното му е било сички нефтени кладенци по Америка да прибере. За него кладенците, за нас, бизнесмените, парламенто... Ясно ли ви е на вас само от законо за парното отопление каква пара може да се събере. Ето, ше ви го кажем, макар дето това е търговска тайна, да научите само от този закон колко доход събрах. Начи девет от фирмите за топлинно счетоводство навред из България, сичките ония лелички, дето одат по къщите с фенерчета у ръцете и роват по прашуляците на радиаторите цифричките на топломерите да опишат, мои хора ги държат и на мене се отчитат.
А законо за слънчевите тецове? Викам си шантава работа. Добре, че едно инженерче ме светна! Гласуваха го моите хора у парламенто и сега половината долина на розите вече никаква долина на розите не е, а долина на моите фотоволтаици, още ми се изкривява езико от тая дума. И печалбата ми от тях е така бетонирана от парламенто, че и Тръмп със се томахавките и самолетоносачите да дойде, пак не може да ми я избие от сметката.
Парламенто, ше ви го кажем, не е за ташак! Парламенто е най-важното нещо у бизнесо, само да знаеш как да му дърпаш жартиерите!
      
Изповедта записа: Любомир Ангелов

Надниците у нас - най-ниски в ЕС

автор:Дума

visibility 180

/ брой: 60

Парното може да поевтинее символично от 1 юли

автор:Дума

visibility 169

/ брой: 60

32 лв. за килограм агнешко, цената още ще расте

автор:Дума

visibility 157

/ брой: 60

"Български пощи" ще изплаща пенсии още поне 5 години

автор:Дума

visibility 170

/ брой: 60

Над 780 милиона души гладуват

автор:Дума

visibility 149

/ брой: 60

100 тона пластмаса във водите на Дунав

автор:Дума

visibility 157

/ брой: 60

Правозащитници възмутени от САЩ

автор:Дума

visibility 156

/ брой: 60

Гърция най-бедна в ЕС след България

автор:Дума

visibility 176

/ брой: 60

Под прага на унижението

автор:Ина Михайлова

visibility 168

/ брой: 60

Бумеранг с еврото

visibility 161

/ брой: 60

Щети за милиарди

автор:Нора Стоичкова

visibility 175

/ брой: 60

Надвисна риск от конституционна криза

visibility 145

/ брой: 60

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ