25 Април 2024четвъртък22:31 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Управляващите скриха кабинета от блиц контрола

Мнозинството отхвърли предложението на "БСП за България" депутатските заплати да бъдат замразени

/ брой: 82

автор:Павлета Давидова

visibility 4393

Без въздържали се, само с 83 гласа "против" управляващото мнозинство премахна възможността правителството да бъде изпитвано с блиц контрол веднъж месечно. Предложението за отпадането дойде от ГЕРБ. Данаил Кирилов опита да успокои страстите и увери, че блиц контролът в комисиите остава. Той определи практиката, въведена от правителството на "Орешарски", като смешна демонстрационна рекламна форма. Атакистът Павел Шопов също го определи като пропагандно средство. "Кого ще скриете от парламентарен контрол, кой от министрите, предложен от големия или от малкия партньор. Логиката е, че големият триглав малък партньор ще бъде скрит от парламентарен контрол", предположи Красимир Янков.
Колеги от ГЕРБ, направихте голяма грешка - вместо един път в месеца да отговарят премиерът и вицепремиерите тук, ще стане така, че те да отговарят много по-детайлно и подробно по време на изслушвания по актуални теми и проблеми, обобщи Таско Ерменков, след като блиц контролът отпадна. Вашата предшественичка правеше всичко възможно да спре въпросите към Бойко Борисов, моля да бъдете достатъчно привързан към демокрацията, за да не бъдат спирани нашите въпроси, обърна се към председателя на НС Кристиан Вигенин от БСП. Той добави, че в 43 НС Борисов систематично е избягвал въпроси, министри не са можели да отговорят на въпросите. Антон Кутев смята, че в предния парламент ГЕРБ не са отменили блиц контрола, защото не са знаели "колко бос" е Борисов при него. Борисов е присъствал 9 пъти на блиц контрол, което било половината от случаите. Също на толкова е присъствал и предишният премиер, даде отчет Данаил Кирилов.
Предложението на "БСП за България" депутатските заплати да бъдат замразени бе отхвърлено от мнозинството и възнагражденията им ще растат всяко тримесечие. "За" бяха 71 души, 31 - "против", а 81 предпочетоха да се въздържат. Жельо Бойчев от БСП настоя, че замразяването е пример за съпричастност към огромната част от българските граждани. Веселин Марешки изрази готовност парите да бъдат орязани наполовина. Владислав Горанов от ГЕРБ иронизира, че ако искат, народните представители може да работят на обществени начала. Все пак той предложи на БСП заедно да изработят нов, по-справедлив механизъм на определяне на заплатите на висшите държавни длъжности.

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 306

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 333

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 384

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 316

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 299

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 346

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 393

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 324

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 339

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ