19 Април 2024петък23:16 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

ПЕС за "Брекзит": Гражданите на Европа са на първо място!

автор:Дума

visibility 1391

Лидерите от Партията на европейските социалисти постигнаха обща позиция да изведат защитата на правата на гражданите на ЕС и Великобритания като приоритет по време на преговорите за "Брекзит". Левите премиери и президенти се срещнаха, за да съгласуват обща позиция относно преговорните насоки по "Брекзит", както и по други предизвикателства, пред които ЕС се изправя.
Те застанаха зад позицията, че на първо място следва да се защитят правата на 3-те милиона граждани на ЕС, които в момента живеят във Великобритания, както и на повечето от милион британци, установили се в държави от съюза.
Президентът на ПЕС Сергей Станишев заяви: "По време на преговорите за "Брекзит", нашият основен дълг е да останем обединени и да работим за постигане на споразумение за защита на интересите на европейците, в това число и на българските граждани, които в момента работят и учат във Великобритания".
Лидерите от ПЕС ще настояват за подход на две фази, като на първия етап да се постигне договорка за правата на гражданите и финансовите ангажименти на двете страни, а едва след това да се пристъпи към уреждане на бъдещите взаимоотношения с Великобритания. Те трябва бъдат основани не само на търговско сътрудничество, но също така насочени към ключови области като външната политика и борбата срещу тероризма.
"Най-важното за нас е прогрес по нашите приоритетни области Ц защита на правата на гражданите и постигане на съгласие относно правните и финансови ангажименти, за да сме сигурни, че Великобритания ще продължи да изпълнява своите задължения", отбеляза Сергей Станишев. Той допълни, че несигурността по тези въпроси вече оказва негативно влияние върху икономиките на ЕС и Обединеното кралство. "Изразяваме подкрепа за продължаване на разговорите относно бъдещите отношения между ЕС и Великобритания, едва след като тези неотложни въпроси бъдат разрешени", заключи президентът на ПЕС.
В срещата участие взеха и: Франсоа Оланд, президент на Франция; Стефан Льовен, министър-председател на Швеция; Паоло Джентилиони, министър-председател на Италия; Джоузеф Мускат, министър-председател на Малта; Антонио Коща, министър-председател на Португалия; Алексис Ципрас, министър-председател на Гърция, Федерика Могерини, Върховен представител на ЕС по въпросите на външните работи и политиката на сигурност; Франс Тимерманс, първи заместник-председател на ЕК; Марош Шевчович, заместник-председател на ЕК, отговарящ по въпросите на Енергийния съюз, и други.

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ