23 Април 2024вторник19:03 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Момчил Неков обсъжда американските визи с председателя на Европарламента

Изтече срокът, даден на Европейската комисия от ЕП, за въвеждане на визи за гражданите на страни като САЩ, които дискриминират българите

автор:Дума

visibility 1425

Българският евродепутат от Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Европейския парламент Момчил Неков инициира среща с председателя на Европейския парламент - Антонио Таяни, на която да бъде обсъдена визовата дискриминация към българите. Преди 2 месеца Европейският парламент гласува резолюция, в която призова Европейската комисия да спази законовото си задължение да наложи визи за гражданите на страни като САЩ, тъй като тези страни не третират всички граждани на Европейския съюз по еднакъв начин. От гражданите на България, Румъния, Полша, Хърватия и Кипър американските власти все още изискват визи за влизане в страната. За гражданите на всички останали страни от ЕС такова изискване няма. Американците не изискват визи и от гражданите на редица други страни, сред които Южна Корея, Чили и Бруней.
"Вече над една година Европейската комисия е в нарушение на собственото си законодателство, защото не защитава по еднакъв начин интереса на всички европейски граждани. Има европейски закони, които трябва да важат за всички. Поканих г-н Таяни за среща, на която да обсъдим ролята, която ще изиграе парламентът в този правен казус." Това коментира българският евродепутат относно решението на Европейската комисия да не предложи въвеждането на визи за гражданите на държавите, които все още изискват визи за някои държави членки на ЕС.
Правителството на ГЕРБ можеше да започне дело срещу Европейската комисия преди повече от година, но не го направи. Бившият министър по европейските въпроси г-жа Кунева също омаловажи въпроса, като предложи да бъде поставен чак след година по време на председателството на България. "Крайно време е някой да защити интереса на българските граждани. Ще използвам всичките си правомощия да направя това", отбеляза Неков.
Момчил Неков е най-активният български евродепутат по темата визова дискриминация срещу българите. Срещата с председателя на Европейския парламент е поредната стъпка в каузата на Неков. Той инициира писмена декларация в ЕП, проведе и срещи с правните експерти на институцията, на които бяха очертани следващите стъпки на действие при неспазване на законодателството от страна на Европейската комисия.

Великденската трапеза поскъпва

автор:Дума

visibility 299

/ брой: 77

Рязкото застудяване удари реколтата от череши

автор:Дума

visibility 325

/ брой: 77

Когато ни свърши руския петрол, бензинът поскъпва

автор:Дума

visibility 306

/ брой: 77

България в еврозоната - по-реалистично е през 2026 г.

автор:Дума

visibility 274

/ брой: 77

Агнешкото в Гърция 10 евро за килограм

автор:Дума

visibility 241

/ брой: 77

Баските сепаратисти с исторически успех

автор:Дума

visibility 313

/ брой: 77

Иран запазва строгия контрол върху дрехите

автор:Дума

visibility 304

/ брой: 77

Извращения

автор:Александър Симов

visibility 317

/ брой: 77

Диверсификация

автор:Мая Йовановска

visibility 294

/ брой: 77

За 10-те постижения след Десети

visibility 285

/ брой: 77

НА ВТОРО ЧЕТЕНЕ И ГЛЕДАНЕ

автор:Лозан Такев

visibility 314

/ брой: 77

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ