27 Април 2024събота04:36 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

БФС пожали Левски

ПИ Дисциплинарната комисия затвори само Сектор А на "Герена" и глоби "сините" с 23 500 лв.

/ брой: 86

автор:Марин Милашки

visibility 825

БФС пожали Левски за ексцесиите на феновете на дербито с ЦСКА-Сф (0:3) в ХХХ кръг на Първа лига. На "Герена" очакваха от Дисциплинарната комисия да ги накажат да играят пред празни трибуни за следващите 1 или 2 мача, но на практика това не се случи.
"Сините" бяха пред угрозата да останат без фенове в домакинските си мачове до края на сезона, след като в събота на Националния стадион гамени уцелиха с камък помощник-треньора Кирил Динчев и с бомбичка другия помощник на Стамен Белчев - Стефан Генов. До кондиционния специалист Томас Нойберт (Гер) пък падна друга бомбичка, която го оглушила за минута.
От ДК констатираха, че хвърлените предмети са с последствия и затова наложиха наказание "лишаване от домакинство за 1 среща и глоба 4000 лв." Първата част от него обаче се заменя със "затваряне на сектор "А".
Това не е прецедент, след като подобно наказание получи и ЦСКА-Сф за ексцесиите в дербито с Лудогорец от последния ХХVІ кръг на редовния сезон.
Така за следващото домакинство на "сините" ст. "Виваком Арена - Георги Аспарухов" ще бъде отворен с изключение на новия сектор. Мачът е с Лудогорец на 17 май от 17.30 часа. Наказанието е такова, защото именно от централната трибуна, но на "Васил Левски"" са хвърлени въпросните предмети.
За издигнатата свастика на Националния стадион "сините" отнесоха глоба само от 19 000 лв. вместо 37 500, колкото очакваха. Тук влияние оказва и фактът, че случаят изглеждал нагласен. Символичните домакини ще трябва да възстановят и причинените щети на стадиона. Общо от XXX кръг 26-кратните шампиони отнесоха глоби 25 300 лв., а досега от началото на сезона феновете на тима бяха ощетили клуба с 32 800 лв. От дербито ЦСКА-Сф беше санкциониран с 4300 лв. заради бомби, факли и хвърлени предмети.
"Степенуваме дадено провинение. В случая свастиката е първа за сезона и затова санкцията е 19 000 лв. Факт е, че тя беше свалена само след 10 сек., но и че беше издигната. В сектор "Б" имаше спречкване между фенове, но няма причини за допълнителни санкции, защото имаше малко бой, а не масов бой", разясни шефът на Дисципа Юри Кучев.
За директни червени картони за сбиване след дербито Роман Прохазка (Левски) и Кристиян Малинов (ЦСКА-Сф) са наказани за по 3 мача.
Преди да решава наказанията, комисията изслуша изпълнителния директор на Левски Красимир Иванов. "Очевидно е, че не толерираме всякакви подобни прояви. Споделихме нашите очаквания и намерения да продължаваме да работим заедно с фенските организации и такива случки да не се повтарят", обяви Иванов.
Дисциплинарната комисия спира треньорските права на Светослав Тодоров, който води дублиращия тим на ЦСКА-Сф и на капитана Красимир Станоев за изцепки в мача с Етър, загубен от "червените" с 2:3 на "Българска армия". Наказанията ще бъдат определени на следващото заседание, насрочено за 9 май от 12.00 ч.
 

13 зърнари са взели 52 млн. лв. субсидии

автор:Дума

visibility 436

/ брой: 80

Войната в Украйна удвои приходите на ВМЗ-Сопот

автор:Дума

visibility 457

/ брой: 80

Хващат най-много негодни банкноти от 10 лева

автор:Дума

visibility 409

/ брой: 80

ВМРО-ДПМНЕ води на първия тур

автор:Дума

visibility 436

/ брой: 80

Расте напрежението между САЩ и Китай

автор:Дума

visibility 497

/ брой: 80

Педро Санчес подава оставка?

автор:Дума

visibility 430

/ брой: 80

Накратко

автор:Дума

visibility 358

/ брой: 80

По български

автор:Евгени Гаврилов

visibility 493

/ брой: 80

15 сергии

автор:Таня Глухчева

visibility 492

/ брой: 80

Хем най-бедни, хем богаташи...

visibility 435

/ брой: 80

Абсурдът "Боташ"

автор:Румен Овчаров

visibility 430

/ брой: 80

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ