Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

24 Май 2017 | Сряда
 
вход регистрирай се

България

Медии

Шефката на СЕМ гостува на "Медийните дни" в Лайпциг

Павлета Давидова

5. Май 2017 , брой: 87   123   0Председателят на СЕМ Мария Стоянова бе българският представител на провелите се между 2 и 4 май "Медийни дни" в Лайпциг. Темата на международната конференция е новият европейски медиен ред. "Начинът, по който се потребяват медийни услуги, значително се е променил през последните години. Ценностите на обществата в Европа обаче не са. Осигуряването на медийно многообразие, а както и независимостта на отговорните надзорни органи играят значителна роля в тези процеси. В тази насока Европейският съюз иска да гарантира и многообразието на медийното съдържание, и независимостта на регулаторите с промени в Директивата за аудиовизуалните медийни услуги, особено във време на увеличаващи се предложения по интернет", обясниха от СЕМ преди заминаването на Стоянова. От регулатора припомниха, че в съществуващото еврозаконодателство се акцентира и върху гарантирането на равностойни конкурентни условия в медийния бизнес, защитата на децата и предотвратяване на речта на омразата в интернет. Регулирането онлайн на видеосъдържание представлява значително предизвикателство, на което актуализираната директива има за цел да отговори, твърдят от СЕМ дни след като в България имаше остри реакции по подготвяните от тях промени в контрола над детското медийно участие.
В Лайпциг за участие бяха поканени д-р Матиас Кноте от правителството на германската провинция Шлезвиг-Холщайн, представителят на обществената ТВ ARD в Брюксел Юрген Бургграф, европейският координатор на германските медийни регулатори Тобиас Шмидт и Елке Нусбаум от Съюза на частните германски радио- и телевизионни оператори.

 

 

България

 • Младите хора по-често влизат в книжарниците, сочи проучване на "Галъп"
  24. Май 2017 99
  168
  0

  Поне 68 на сто от българите не са си купували книга през последната година, сочат данни от проучване на "Галъп интернешънъл" по повод 24 май. Едва една трета от запитаните са успели да купят поне една книга, а всеки десети е вземал четиво от библиотека. Процентът на клиентите на книжарниците обаче е по-висок при младите хора.
  В академичното си слово на традиционното тържество в...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"