23 Април 2024вторник16:37 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Портрет

50 (не)известни факта за Филип Киркоров

Кралят на руската естрада посреща половинвековния си юбилей с безброй хитове, голяма народна любов, няколко скандала и две деца

/ брой: 87

автор:Альона Нейкова

visibility 7341

За някои той е Кралят на руската естрада, късметлия, талант, необичаен, скандален. За други е просто Филип Киркоров. Обаче той е не само звезден изпълнител и музикант, а и запомнящ се артист, чийто образ се създава невинаги само от него, но и от почитателите му, от продуцентите, от журналистите дори. Наред с целия блясък и нестандартен начин на живот, трябва да му се признае също, че е от малцината, които се осмеляват на глас да (си) зададат един от най-важните въпроси: "Ще бъда ли АЗ интересен?..." Колко често се питаме нещо подобно? Замисляме ли се за вътрешния си свят, за чувствата, за това какво бихме искали да кажем, когато говорим или пишем? Осмеляваме ли се да се разкрием пред другите? С ясното съзнание, че отговорите на тези въпроси крият голям риск, Филип Киркоров все пак го прави. Така, както го може най-добре - с шоу, което (на пръв поглед нескромно) кръщава "Я" ("Аз"). Билетите за музикалния спектакъл се разграбват светкавично, а ОРТ го излъчва в деня, когато Филип Киркоров празнува половинвековен юбилей.



1. Роден е във Варна в семейството на известния певец с арменски произход Бедрос Киркоров.
2. Майката на Филип - Виктория Марковна Лихачова, се изявява като водеща на различни концерти.
3. Родителите му започват да го вземат със себе си на турнета от 5-годишен, а от 1974 г. се установяват в Москва.
4. Първоначално фамилията на бъдещата звезда е Киркорян, но баща му я "побългарява".
5. Като дете мрази каша от елда и бяга от вкъщи всеки път, когато разбира, че ястието се готви на печката.
6. Баба му (по майчина линия) е циркова артистка. Покрай нея малкият Филип се увлича от илюзионното изкуство и дори му купуват специален реквизит.
7. Заради шоколадовия тен, с който се сдобива по време на ваканциите в България, дълги години наричат Киркоров с прякора Мулат.
8. Като ученик ходи на музикален курс по пиано и китара.
9. Запознава се с Алла Пугачова, когато е едва 10-годишен. Тогава получава от нея и първия автограф.
10. Смята се, че Ванга предсказала на невръстния Филип брак със звездата на съветската естрада.
11. Завършва средното си образование със златен медал.
12. Кандидатства в ГИТИС (един от най-престижните театрални вузове в Русия), но не го приемат.
13. През 1984 г. става студент в Държавното музикално училище Гнесини (в отдела за музикална комедия) и като пълен отличник получава т.нар. червена диплома.
14. Първият конкурс, на който се явява (на 21 години), е "Ялта-88".
15. В тв предаването "Шире круг" изпълнява популярната по онова време песен "Альоша", но на български.
16. Пее безплатно за съветските войници в Монголия, а дебютният му клип е на хита "Кармен".
17. Започва да работи с Алла Пугачова от 1 декември 1988 г. по време на подготовката на телевизионното предаване "Рождественские встречи".
18. Примадоната на руската естрада запознава младия изпълнител с известния текстописец Леонид Дербеньов - автор на много от хитовете на Киркоров.
19. Песента "Атлантида" първоначално не харесва на Филип, но именно тя го изстрелва на върха в поп музиката.
20. Първата сериозна връзка на Киркоров е със 17-годишната танцьорка Маша Шатланова, която дори се снима в няколко клипа на изпълнителя.
21. Тръгва на съвместен гастрол с Алла Борисовна в Германия и Австрия през 1989 г.
22. Влюбеният в Пугачова Киркоров не пропуска и ден, за да й изпрати букет от рози, като всеки следващ път добавя по две. На 13 декември й подарява 113 цветя, а точно след месец пристига при Алла в позлатена карета, теглена от три коня.
23. Примадоната галено го нарича "Верблюжонок" ("Камилче").
24. През 1994 г. двойката се венчава в Йерусалим, а после вдига сватба в Санкт Петербург.
25. Майката на Филип умира от рак същата година.
26. Наричат го Мистър Евровизия - участва в конкурса през 1995 г., като се класира на 17-о място, а после продуцира и пише песни за други участници.
27. През март 1998 г. прави концерт в Лас Вегас, като по този начин става първият руски артист, стъпил на сцена в Меката на американската империя на развлеченията.
28. С шоуто "Лучшее, любимое и только для Вас..." - названието е измислено от самата Пугачова (с която се развежда през 2005 г.), тръгва на мащабно турне в 100 града на Русия, страни от бившия СССР и чужбина.
29. Заедно с Анастасия Стоцкая през 2002 г. участват с водещи роли в един от първите мюзикъли "Чикаго". Излизат на сцената в същите образи 12 лета по-късно.
30. Става телевизионен водещ през 2003 г. като лице на шоуто "Утро с Киркоровым".
31. Влюбва се в певицата Анастасия Стоцкая, но не след дълго тя се омъжва за друг.
32. Записан е в книгата на Гинес като артист, изнесъл 30 поредни концерта в Санкт Петербург.
33. В Щатите се запознава с Кралицата на руския шансон Любов Успенская и се влюбва до такава степен, че дори й прави предложение.
34. Иска да се ожени и за красивата изпълнителка Азиза, която също му отказва, но и до днес го смята за истински приятел.
35. Приписват на Киркоров страстни чувства и към певицата Маша Распутина, която обаче има дъщеря и е омъжена. Съпругът й не пропуска да се разбере с Филип "по мъжки", след което Краля на естрадата няколко седмици ходи с тъмни очила.
36. Въпреки че нерядко го подозират в хомосексуализъм, на красивия българин хвърля око и дъщерята на генералния секретар на КПСС Галина Брежнева. Киркоров обаче се държи с нея дистанцирано и не си позволява нищо компрометиращо.
37. През 2007 г. продуцира Дмитрий Колдун, който е участник в шоуто "Фабрика звезд".
38. Година по-късно започва да лансира украинската певица Каролина, като й измисля псевдонима Ани Лорак.
39. Дебютира през 2008 г. в киното и толкова успешно изиграва образа на Свети Валентин в хитовата комедия "Любовь в большом городе", че се снима в още две части на филма.
40. Удостоен е със званието "Народен артист на Русия" (2008).
41. Освен безброй хитове, музикалният арсенал на изпълнителя съдържа над 150 дуета, трио и други съвместни изяви с различни музиканти.
42. Впечатлява и със сценичните си тоалети.
43. Носител е на престижни отличия, сред които "Золотой граммофон", "Овация", World Music Awards, "Стопудовый хит". Неведнъж обаче му се присъжда и антинаградата "Серебряная калоша".
44. Не забравя родината си и българския език, с удоволствие изнася концерти и у нас. Признателен е на Тончо Русев за неговите песни, които са неизменна част от репертоара на Киркоров. От българските изпълнители най-силно е приятелството му с Катя и Здравко от дует "Ритон".
45. Заради буйния му нрав го наричат звезден скандалджия: непристойни фрази в пряк телевизионен ефир, бой на фенове, физическа разправа с режисьорка, удар с бутилка по главата на фотокореспондент, публична обида като отговор на журналистически въпрос - са малка част от изцепките на Киркоров.
46. Твърди се дори, че заради подобни прояви певецът се подлага на лечение в израелска психиатрична клиника.
47. Не спира да се променя - ту е с друга прическа, ту решава да е с атрактивна брада. Като че ли продължава да търси себе, въпреки постигнатия успех. Пробва различни жанрове, включително реге и рокендрол, но остава най-силен в баладичния поп.
48. Има две деца, родени от сурогатни майки. Дъщеря му Алла-Виктория (26 ноември 2011), която гордият татко нарича "моя принцеса", е кръстена в чест на Пугачова и на майката на Киркоров. Раждането на сина му Мартин (29 юни 2012) съвпада с един от концертите на Филип в София.
49. На 30 април отбелязва 50-годишнината си с разточителен банкет в Кремъл за 40 млн. рубли.
50. Често журналистите описват подробности от живота на известния изпълнител, като нерядко публикациите си противоречат. Но сигурно никой, освен самия Филип Киркоров, не може със сигурност да твърди кое от написаното и казаното е истина, кое - пиарски трик, а кое - опит да се направи сензация.


Като малък


С Алла Пугачова


Горд баща на син и дъщеря

1/3 у нас взимат под 1000 лева

автор:Дума

visibility 230

/ брой: 77

Бум на заболели от коклюш

автор:Дума

visibility 241

/ брой: 77

Великденската трапеза поскъпва

автор:Дума

visibility 263

/ брой: 77

Рязкото застудяване удари реколтата от череши

автор:Дума

visibility 299

/ брой: 77

Когато ни свърши руския петрол, бензинът поскъпва

автор:Дума

visibility 280

/ брой: 77

България в еврозоната - по-реалистично е през 2026 г.

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 77

Агнешкото в Гърция 10 евро за килограм

автор:Дума

visibility 217

/ брой: 77

Баските сепаратисти с исторически успех

автор:Дума

visibility 285

/ брой: 77

Иран запазва строгия контрол върху дрехите

автор:Дума

visibility 267

/ брой: 77

Извращения

автор:Александър Симов

visibility 283

/ брой: 77

Диверсификация

автор:Мая Йовановска

visibility 262

/ брой: 77

За 10-те постижения след Десети

visibility 258

/ брой: 77

НА ВТОРО ЧЕТЕНЕ И ГЛЕДАНЕ

автор:Лозан Такев

visibility 286

/ брой: 77

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ