20 Април 2024събота04:54 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Принизяване

/ брой: 87

автор:Марин Милашки

visibility 90

Шефът на родната лека атлетика Добромир Карамаринов се обяви за зачеркване на единствения световен български рекорд в "Царицата на спортовете". Сливналията, който се бие в гърдите как работи "на ползу роду", се застъпи за предложението на Европейската атлетическа асоциация старите върхови постижения да бъдат премахнати заради съмненията, че може притежателите им да са употребили допинг. Сред тях блести резултатът на Стефка Костадинова от второто световно първенство в Рим (1987), когато примата на леката ни атлетика преодоля 209 см, а постижението й е ненадминато 30 години.
За да се подмаже на шефовете си в Европа, Карамаринов загърби интереса на България. Меко казано, той се изложи пред целия народ и се принизи, за да облагодетелства своите интереси. А те са да запази поста си в ЕАА, който вероятно му осигурява солидно заплащане и други облаги. Може и да се изкатери още в йерархията, знае ли се. Замислил ли се е Добри как ще гледат на него българите? Защото той се обърна не само срещу единствения оцелял наш световен рекорд, а срещу целия роден спорт.
Какво ли ще му каже самата Костадинова? Атаката този път дойде от човек, с когото тя работи дълги години. От фактор в леката атлетика, който трябва да брани националната чест, той с лекота се превърна в персона, която защитава лични интереси. Просто Карамаринов трябваше да се застъпи за националния престиж. Но човекът явно е останал без принципи.
Права е Голямата Стефка Костадинова, като заяви, че високото постижение не е толкова нейно, колкото на целия български народ. Карамаринов обаче показа, че е доста нисък и може да се промъкне под високата летва, която българката остави за историята. С подобно резоньорство той обиди не само родната лека атлетика, а цяла България.

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ