19 Март 2024вторник10:39 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Отказаха да замразят депутатските заплати

/ брой: 87

автор:Юлия Кулинска

visibility 37

ГЕРБ и ПФ отхвърлиха вчера предложението на БСП за замразяване на депутатските заплати. Гласуването бе в отговор на предложението на Корнелия Нинова за спиране на преизчисляването на основното месечно възнаграждение на депутатите до края на мандата на 44-то НС.
Зам.-председателят на ПГ на "БСП за България" Крум Зарков заяви, че начинът, по който се определят депутатските заплати, е неадекватен и несправедлив. "Има нужда от нов подход за изчисляване на заплатите на народните представители. Трябва да спрем непрестанния им растеж. Ако прогнозите на управляващите се сбъднат, само след месец два всеки един от депутатите ще трябва да обяснява на избирателите защо е повишил за пореден път заплатата си. Нормално е в страна, в която 2,5 млн. българи живеят под или около прага на бедността, това да дразни справедливо хората", подчерта Зарков.
Зарков изтъкна, че полицаи, пожарникари, военни работят, заедно с порциона за храна и извънредния труд, за заплата по-малка от средната за страната. Според нашия правилник ние взимаме три пъти средната заплата за страната, припомни социалистът.
Данаил Кирилов от ГЕРБ заяви, че счита този въпрос за законопроект, и направи предложение за прекратяване на дискусията. Можем да го върнем като точка в дневния едва след 3 месеца, допълни той.
"Моля, не се крийте зад процедурни хватки и тарикатлъци. Това е отделен проект за решение като част от въпросите на Правилника за дейността на НС", опонира депутатът от БСП Филип Попов. В крайна сметка мнозинството отхвърли предложението. Само 74 депутати от БСП и 2 от ДПС гласуваха "за", а всички останали бяха "против" и "въздържали се".

 

Премахнете плоския данък

автор:Дума

visibility 501

/ брой: 51

Финансовият министър се сравни с Иван Асен II

автор:Дума

visibility 494

/ брой: 51

Лихварството не е престъпление

автор:Дума

visibility 446

/ брой: 51

Нов лиценз за площадката на АЕЦ "Козлодуй" 2

автор:Дума

visibility 493

/ брой: 51

Моряците от "Руен" се прибират до 15 дни

автор:Дума

visibility 461

/ брой: 51

Вучич алармира за сърбите в Косово

автор:Дума

visibility 471

/ брой: 51

Лейбъристи избраха чернокож за лидер

автор:Дума

visibility 456

/ брой: 51

Накратко

автор:Дума

visibility 376

/ брой: 51

Едно към едно

автор:Евгени Гаврилов

visibility 494

/ брой: 51

Програмирано лицемерие

visibility 503

/ брой: 51

Новият Наполеон

visibility 475

/ брой: 51

Мисията на патриарх Неофит трябва да продължи!

автор:Дума

visibility 432

/ брой: 51

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ