Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

23 Ноември 2017 | Четвъртък
 
вход регистрирай се

България

Отказаха да замразят депутатските заплати

Юлия Кулинска

5. Май 2017 , брой: 87   249   0ГЕРБ и ПФ отхвърлиха вчера предложението на БСП за замразяване на депутатските заплати. Гласуването бе в отговор на предложението на Корнелия Нинова за спиране на преизчисляването на основното месечно възнаграждение на депутатите до края на мандата на 44-то НС.
Зам.-председателят на ПГ на "БСП за България" Крум Зарков заяви, че начинът, по който се определят депутатските заплати, е неадекватен и несправедлив. "Има нужда от нов подход за изчисляване на заплатите на народните представители. Трябва да спрем непрестанния им растеж. Ако прогнозите на управляващите се сбъднат, само след месец два всеки един от депутатите ще трябва да обяснява на избирателите защо е повишил за пореден път заплатата си. Нормално е в страна, в която 2,5 млн. българи живеят под или около прага на бедността, това да дразни справедливо хората", подчерта Зарков.
Зарков изтъкна, че полицаи, пожарникари, военни работят, заедно с порциона за храна и извънредния труд, за заплата по-малка от средната за страната. Според нашия правилник ние взимаме три пъти средната заплата за страната, припомни социалистът.
Данаил Кирилов от ГЕРБ заяви, че счита този въпрос за законопроект, и направи предложение за прекратяване на дискусията. Можем да го върнем като точка в дневния едва след 3 месеца, допълни той.
"Моля, не се крийте зад процедурни хватки и тарикатлъци. Това е отделен проект за решение като част от въпросите на Правилника за дейността на НС", опонира депутатът от БСП Филип Попов. В крайна сметка мнозинството отхвърли предложението. Само 74 депутати от БСП и 2 от ДПС гласуваха "за", а всички останали бяха "против" и "въздържали се".

 

 

 

България

  • Елена Йончева показа нови кадри - в 7,52 ч. на 21 ноември преградното съоръжение е като прегазено с булдозер
    24. Ноември 2017 231
    25
    0

    Нови доказателства, че струващата близо 200 млн. лв. телена ограда по границата с Турция продължава да се разпада, представи вчера Елена Йончева. На снимките, направени в района на Малко Търново в 7,52 ч. на 21 ноември, се вижда, че т. нар. преградно съоръжение е смачкано на земята като прегазено с булдозер. "Става въпрос за огромна корупционна...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"