Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

19 Юни 2018 | Вторник
 
вход регистрирай се

Няколко думи

"Диви маймуни"

Георги Георгиев

5. Май 2017 , брой: 87   1570   1Необичайно начало за третия кабинет на Бойко Борисов. За добре дошъл обществената медия "Дойче веле" цитира два известни германски вестника - центриския "Зюддойче Цайтунг" и левия "Нойес Дойчланд", които критично се изказват за решението на лидера на ГЕРБ да се коалира с "Обединени патриоти". В статиите, посветени на кабинета "Борисов-3", се говори, че в София във властта има "расисти и националисти", Каракачанов е наречен "таен агент, близък до Москва", Валери Симеонов обиждал ромите с "диви маймуни", а за Волен Сидеров определенията са "антисемит" и му приписват думите "еврейска чума".
На българския читател тези квалификации не правят особено впечатлени, което е видно и от изборните резултати. С германския обаче не е така. В онази част на Европа гледат на света с други очи, което също е видно по изборните резултати.
Борисов има всички шансове да бъде гледан под лупа точно с този кабинет. Въпросът няма да бъде дали, а кога ще стане издънката, заради която политикът, който "експериментира без свян" (по "Нойес Дойчланд"), ще бъде викан на килимчето от неговите началници. Всяка криза на кабинета, пораждана от "неевропейско поведение", ще води трус и в парламента. Имаме висок шанс да не чакаме дълго.

 

ЗА ....

ЗА РЕПРОДУКТИВНО МИСЛЕЩИТЕ - "ПРИШИТО КЪМ ТЕМАТА"

ЗА ЕЛЕМЕНТАРНО, ЛОГИЧЕСКИ МИСЛЕЩИТЕ - "ПОЧТИ ПО ТЕМАТА"

ЗА ПРИЧИННО_СЕЛДСТВЕНИЯ, ДИАЛЕКТИЧЕСКИ АНАЛИЗ - "В ХАРМОНИЯ СЪС СИСТЕМО_ПОЛАГАЩАТА ЦЕЛ НА СМИСЪЛА НА ТЕМАТА“

МАКСИМА:

„БЕЗПРЕДЕЛНАТА, БЕЗОТГОВОРНОСТ НА „ПАЗАРНОТО – ПОКУПКО_ПРОДАЖНО“ СЛОВО_БУЛДСТВО МИ Е ЗАБАВНА, НО ИСТИНАТА МИ Е СКЪПА:

ТОЕСТ, В СРАВНЕНИЕ С ДНЕШНИТЕ КРЪВОЛАЦИ (битуващи в Тази, Държаво_подобна, Частна, корпорация - "НЕ НАРОДНА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ“) – местните и привнесени, милиард_дерстващи и милион_нерстващи Сульовци и Пульовци - ПЛУТОКРАТИ (олигарси – „естествени“ и не само монополисти; - инвеститори _ офшорковци; - банкери_перачи; - маститити бизнесмени_бюджетари; - лойнястващите спекуланти в храмовете на българското образование, здравеопазване, обществено_градоустройствено и пътно строителство, изкуство, спорт и прочие ... канибал_печалбарска сган – „Герой на новото, анти_човешко, и анти_цивилизационно време) и Техните (на плутократите) ДЪРЖАНКИ, НАЗНАЧЕНЦИ, ФАВОРИЗАТОРИ, ТРУБАДУРИ и ОБИКНОВЕН СЛУГИНАЖ от двукрак, много_клетъчен, млекопитаещ, човеко_подобен добитък, в законодателната, административната – управленческа, контролна и изпълнителна, централни и местни власти, и в медийната задруга?! ..

... ВЪПРОСНИТЕ НЯКОЛКО "ЕТИКЕТИРАНИ" от еднин, от НИЩОТО - „Соросоидите на къс синджир“, списващи, поръчкови материали, за една от „медийните дупки“, в бюджетите на спец службите на Фашингтон и Германистан - "Дойче веле", КАТО:

„ПРИНЦОВЕ НА НАРОДНА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ ...“.

(Българино, ако имаш време за губене, и желание да се ровиш в лайната изпуснати от въпросното Нищо - „Лениви и презадоволени - така живееха "принцовете" на НРБ“ (https://www.24chasa.bg/novini/article/6209619)“ ?!...

... Без изобщо да му пука за... ИСТИНАТА, за приноса на цитираната от него Людмила Тодорова Живкова - 1942-1981, (доктор хонорис кауза на Токийския университет), за издигане на международния авторитет на България, на Българите, на културното творчество на Българските деца и на Българското, най-вече с инициираната и ръководена от нея Международната детска асамблея “Знаме на мира” (под егидата на ЮНЕСКО), и с нейната (преведена на всички основни, и не само, езици на ООН) монография за Казанлъшката, тракийска гробница?!...

*** PS (извод):

ВЪПРОСНИТЕ, ХВЪРЛЕНИ ОТ ПО-ГОРНОТО ЕКСПОЗЕ, ПРИНЦОВЕ, не са нищо повече от, наивни деца_актьорчета в зле_списана, халтурка в сравнение с днешните герои - "ЕГО_центричните, социално_икономически, „пазарно_хазартни“, КАНИБАЛИ_ПЕЧАЛБАРИ на сцената на... „ЖИВИЯ ЖИВОТ - здравето, образоването, социално_трудовата реализация и повседневен бит и популация на МИЛИОНИТЕ, ОБИКНОВЕНИ, ПРОСТОСМРЪТНИ ГРАЖДАНИ на Тази ДЪРЖАВА - НЕЙНИЯ НАРОД !!!...

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"