Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

27 Юли 2017 | Четвъртък
 
вход регистрирай се

Коментари

Позициониране

Павлета Давидова

10. Май 2017 , брой: 89   514   0Съветът за електронни медии има нов председател. Новоизбраната шефка София Владимирова обаче далеч не е онзи тип хора, за които може да кажеш, че са отдали живота си за медийното законодателство или за журналистиката като цяло. Госпожата разполага с има-няма десетина годинки като "репортер и сценарист", а по-голямата част от шеметната й кариера е преминала в глазирането на компрометирани образи като провалената Румяна Желева. Това не попречи на Владимирова за втори път да спечели благоразположението на ГЕРБ. Като член на СЕМ тя е взимала заплата от април 2010 г. до юли 2013 г. - поне в това има опит.
Вярно е, че СЕМ се нуждае от промяна, от свеж полъх, който да оптимизира работата му. Способна ли е една 30 и няколко годишна жена, с малък, да не казваме нулев управленски опит, да ръководи държавен орган, чиято функция е да регулира медийното поведение, да "строява" телевизии и сайтове, да предлага работещи законодателни инициативи? Регулаторът все повече заприличва на куха структура за трудоустрояване на политотговорни лица. Ще апострофирате, че никой не е знаел предварително за мениджърските и визионерските способности на предшественичката й Мария Стоянова... Там е и проблемът!
Свикнахме на отговорни постове да се слагат удобни лица, а професионализмът и опитът отдавна са желано, но не задължително условие. Гарантирано от ГЕРБ. Но те не са виновни - народът сам си ги избира всеки път, макар да е напълно наясно какво ще последва. Не е виновна Владимирова, нито пък трите й колежки, които я избраха за свой шеф. Когато предварителният подбор е извършен на принципа "аз на тебе, ти - не мене", крайният резултат ще е аналогичен.
Може би е крайно време да се помисли как СЕМ да бъде изведен от изкуственото си превръщане в нищонезначеща структура. Пък дано в него, а и в други подобни звена, попадат можещи и знаещи хора, без значение от политическите пристрастия!

 

 

 

Коментари

 • 27. Юли 2017 145
  154
  0

  Уважаеми представители на медиите,
  Пише ви един обикновен синдикален председател на малка организация, обиден от приказките по адрес на обикновените хора, които всеки ден изкарват със своя труд заплатите на своите работодатели.
  Ето и моето открито писмо, което се надявам да стигне до тях чрез вас:

  Уважаеми работодатели,

  Ние, над 300 000 търтея, които...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"