18 Април 2024четвъртък06:54 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Назарян:

Достоен старт на новия олимпийски цикъл

/ брой: 90

автор:Владимир Николов

visibility 64

Стартът на новия олимпийски цикъл беше достоен, но на българския национален отбор по борба в класически стил са му нужни медали и от световното първенство през есента, заяви старши треньорът Армен Назарян. Водените от него състезатели спечелиха комплект медали - златен, сребърен и бронзов на завършилото европейско първенство в сръбския град Нови Сад и останаха само на 5 точки от подиума в отборното класиране.
"Националите в свободния стил имаха успехи и се радваме за тях, но и ние отидохме в Сърбия за медали. Иво Ангелов получи много тежък жребий, защото се изправи срещу турчин, руснак и сърбин. Той се бори достойно и даде всичко от себе си, а накрая малко не му достигна за златото. Той надви световни и европейски медалисти. За него ще решаваме допълнително къде ще се бори и къде ще почива", каза двукратният олимпийски, 3 пъти световен и 6 пъти европейски шампион, обявен през 1998 и 2003 г. за Борец №1 в света.
Спортист №1 на България за 2013 г. Иво Ангелов, който загуби финала в категория до 59 кг срещу сърбина Кристиян Фрис, добави: "Изключително щастлив съм, че спечелих сребърния медал и че се представихме добре като отбор. Подготвени сме отлично, а за това трябва да благодарим на Валентин Йорданов, Гриша Ганчев, Христо Маринов и на треньорите, които винаги са зад нас. През януари започнахме подмладяване на състава за новия олимпийски цикъл и аз ви уверявам, че ако тези момчета продължават да тренират по този начин, ще спечелим поне един олимпийски медал. Не аз решавам на кое състезание трябва да играя и на кое да почивам. Решават го треньорите. Именно те ще изберат и пътя на отбора ни до Токио."
Първи златен медал за България спечели  египтянинът Тарек Абделслам (75 кг), който на финала надви с 4:1 т. Чингиз Лабазанов (Рус), световен шампион в долната категория до 71 кг от Ташкент 2014. Той тренира с националите от година и половина, но съвсем наскоро получи гражданство.
"За Тарек казах и преди, че трябва да бъдем оптимисти. Той обеща медал и го спечели. Жалко за останалите, които не успяха да стигнат до отличията. Има грешки, които трябва да изчистим до олимпиадата. Новият старт беше достоен, но важни са световните и олимпийските медали", обясни още треньорът Назарян.
"На първо място искам да благодаря на министър Красен Кралев, защото той ми даде шанс да се боря за България. Благодаря и на федерацията, че ми осигури лагер и подготовка. Благодаря също така на Гриша Ганчев, на Николай Гергов и на моите треньори, които ми помагаха по време на схватките", допълни Тарек Абделсалам.
 

България трябва да се откаже от плоския данък

автор:Дума

visibility 320

/ брой: 73

Правителството взе 200 млн. лв. вътрешен заем

автор:Дума

visibility 280

/ брой: 73

Близо 500 000 души обявиха доходите си пред НАП

автор:Дума

visibility 261

/ брой: 73

БАКБ купува Токуда банк

автор:Дума

visibility 264

/ брой: 73

Киев провокира риск от ядрена катастрофа

автор:Дума

visibility 345

/ брой: 73

Израел търси умен отговор срещу Иран

автор:Дума

visibility 300

/ брой: 73

Китайската икономика надмина очакванията

автор:Дума

visibility 267

/ брой: 73

Започна наказателно дело срещу Тръмп

автор:Дума

visibility 261

/ брой: 73

Мътилката

автор:Александър Симов

visibility 290

/ брой: 73

За гарантиран достъп до услуги и дом за всеки

автор:Дума

visibility 307

/ брой: 73

Правим голямо ляво патриотично обединение

visibility 317

/ брой: 73

Обида за дипломацията

visibility 256

/ брой: 73

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ