20 Април 2024събота09:58 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Спуснаха на вода новия американски универсален десантен кораб Tripoli

/ брой: 90

автор:Желязко Тенчев

visibility 1670

В американската корабостроителница Ingalls Shipbuilding на корпорацията Huntington Ingalls Industries в Паскагула (щат Мисисипи) бе спуснат на вода строящият се за ВМС на САЩ универсален десантен кораб (УДК) LHA 7 Tripoli – вторият кораб тип America. Спускът бе извършен предсрочно – 13 седмици по-рано от планираната дата. Корпорацията HII получи контракт от американските ВМС на стойност 2,38 млрд. долара за строителството на УДК LHA 7 Tripoli на 31 май 2012 г.
Фактическото строителство започна през 2012 г., като официалното залагане на Tripoli стана на 20 юни 2014 г. Предаването на LHA 7 на ВМС е планирано за 2018 финансова година. По-рано в същата корабостроителница бе построен главният УДК от новия проект - LHA 6 America, предаден на флота на 11 октомври 2014 г. (с две и половина годишно закъснение). На 30 юни 2016 г. Huntington Ingalls Industries получи контракт за строителството на третия кораб от серията LHA 8 Bougainville, който ще стане първият кораб от серия Flight 1 и трябва да бъде предаден на флота през 2024 финансова година.
Американските ВМС имат планове за строителството на 11 УДК тип LHA 6. Особеност на първите два кораба от този тип (серия Flight 0 - кораби LHA 6 и LHA 7) се явява отсъствието на докова камера, каквито имаше в двата предшестващи типа американски УДК (Tarawa и Wasp).
На следващите кораби тип America серия Flight 1 (започвайки от LHA 8 Bougainville) доковата камера ще бъде възстановена.
Корабите LHA 6 America и LHA 7 Tripoli имат пълна водоизместимост 45,7 хиляди тона и дължина 257 м.

Снимка news.usni.org

Вторият кораб от типа America - универсален десантен кораб LHA 7 Tripoli

 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ