Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

27 Юли 2017 | Четвъртък
 
вход регистрирай се

България

Кметът да даде обяснение за тролеите, настоява лидерът на БСП в Перник

Юлия Кулинска

11. Май 2017 , брой: 90   113   0Председателят на групата общински съветници на БСП в Перник и лидер на социалистите в града Кирил Леонов постави редица въпроси за тролейбусния транспорт в Перник. Поводът за това е изненадващото рязане на контактната мрежа, която от миналата година не се експлоатира, но в същото време перничани получаваха редица обещания за нови тролеи и възстановяване на тролейбусния транспорт в миньорския град. Леонов е извадил на страницата си в социалната мрежа ретроспективни данни за обещанията, които бившият кмет от ГЕРБ Иван Иванов и наследникът му Вяра Церовска дават във времето пред перничани за бъдещето на тролейбусния транспорт.
"На 6 декември миналата година гласувахме дружеството "Тролейбусен транспорт" да стане публична общинска собственост. Тогава кметът Церовска убеждаваше Общинския съвет, че кабелите няма да се режат, а днес сме свидетели точно на обратното! Къде отиват приходите от рязането на кабелите, които са медни? Защо тази дейност се случва "на тъмно", без да има никаква яснота по въпроса? Докога кметското ръководство ще се държи с общинската собственост като със своя лична и докога ще бъдем свидетели на подобни своеволия", пита Леонов. Той подчертава, че вместо да бъде спасен най-екологичният транспорт в града и да се търсят инвестиции за нови машини, за "по-лесно" е била изрязана цялата контактна мрежа, която един ден ще бъде изключително трудно да се възстанови. Как ще бъдат оправдани средствата, които ще бъдат похарчени, за нещо, което съществуваше и с лека ръка беше унищожено?, обръща се социалистът към пернишкия кмет. За пореден път сме свидетели на едно некомпетентно и хаотично управление, без ясна цел за бъдещото развитие на града, категоричен е Леонов.

 

 

 

България

  • Борисов докладва на Рубин за договора с Македония, Заев го публикува
    27. Юли 2017 145
    220
    0

    Ден след като зам.-помощник държавният секретар на САЩ Хойт Ий след среща с Бойко Борисов заяви, че готвената от ГЕРБ забрана магистратски организации да получават пари от чужбина е "антиамериканска", Цветан Цветанов обяви, че партията оттегля поправката в Закона за съдебната власт. Тя не била удачна, а "Америка за България", заради която се разгневи щатският чиновник, била...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"