Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

23 Ноември 2017 | Четвъртък
 
вход регистрирай се

България

Социалистите подкрепиха омбудсмана в битката с частните съдебни изпълнители

Юлия Кулинска

11. Май 2017 , брой: 90   205   0Депутатите от "БСП за Българя" внесоха предложените от омбудсмана Мая Манолова промени в Гражданския процесуален кодекс, касаещи работата на частните съдебни изпълнители. "Измененията са изготвени след много жалби и публични дискусии. Не можем да оставим г-жа Манолова сама в тази битка, още повече че ние последователно и в предишния парламент сме правили подобни предложения. Омбудсманът няма право на законодателна инициатива, затова искаме да доведем докрай битката с монополите", обяви лидерът на "БСП за България" Нинова.
Една от основните тези, залегнали в предложенията, е срокът за призоваване да се удължи и най-малко три пъти в един месец да бъде търсен длъжникът, като един от тях да е неработен, обясни Нинова. По думите й на второ място в заповедта за изпълнение трябва да се посочва банкова сметка, по която длъжникът да може доброволно да плати, а ако го направи - да не дължи такси. "Трето предложение е длъжникът да може да обжалва оценката на движимото и недвижимото имущество, както и всички действия на съдебния изпълнител. Четвърто е таксите да не надхвърлят дължимото като стойност, а доходът от труд и пенсия в размер на минималната работна заплата да не може да бъде отнеман", подчерта Нинова.
"Смятаме, че с тези предложения ще поправим несправедливости спрямо хората, които често биват осъждани, без изобщо да имат информация. Запорира им се имущество много над стойността, която дължат. С натрупване на лихви и такси дължат много повече от това, за което са осъдени. С предложенията на левицата ще направим всичко възможно да изведем докрай битката в тяхна защита", категорична е Нинова.

снимка Благовеста Цветкова

С промените ще поправим несправедливости спрямо хората, които често биват осъждани, без изобщо да имат информация, категорични са социалистите

 

 

 

България

  • Елена Йончева показа нови кадри - в 7,52 ч. на 21 ноември преградното съоръжение е като прегазено с булдозер
    24. Ноември 2017 231
    23
    0

    Нови доказателства, че струващата близо 200 млн. лв. телена ограда по границата с Турция продължава да се разпада, представи вчера Елена Йончева. На снимките, направени в района на Малко Търново в 7,52 ч. на 21 ноември, се вижда, че т. нар. преградно съоръжение е смачкано на земята като прегазено с булдозер. "Става въпрос за огромна корупционна...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"