Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

27 Юли 2017 | Четвъртък
 
вход регистрирай се

България

Кристиан Вигенин:

Кандидатурата е политическо назначение

Юлия Кулинска

11. Май 2017 , брой: 90   161   0"Това е по-скоро политическо назначение, доколкото Габриел е в ръководството на групата на ЕНП. За БСП е неприемлив начинът, по който бе взето решението за еврокомисар. Трябваше да се направи най-малкото консултация с основните политически сили както по отношение на кандидатурата, така и по отношение на възможния ресор. ГЕРБ обаче избраха друг начин." Това заяви международният секретар на ПГ на "БСП за България" Кристиан Вигенин. По думите му ресорът, който е бил обявен за бъдещия български еврокомисар, е далеч под значимостта на ресора на предишния еврокомисар Кристалина Георгиева. Това е в голяма степен отговорност на ГЕРБ, защото и начинът, по който я излъчиха тогава, и начинът, по който тя приключи своя мандат като еврокомисар, е показателен, подчерта Вигенин. Социалистът коментира, че Габриел, макар и един активен евродепутат, нито по образование, нито в досегашната си работа в ЕП, има общо с ресора, който й се предлага. Пожелавам й успех и се надяваме тя да направи за България повече от нейната предшественичка, заключи Вигенин.
При взето решение от МС, няма друго какво да направим, освен да подкрепим предложението, защото МС има правомощията да предложи еврокомисар, заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ. Мария Габриел е старателен човек, една от надеждите на ГЕРБ в ЕП и стои добре като еврокомисар, лаконично отбеляза Волен Сидеров от "Обединени патриоти". Според него няма значение кой е ресорът, важното е да върши работа и да не се излагаме пред чужденците.

 

 

 

България

  • Борисов докладва на Рубин за договора с Македония, Заев го публикува
    27. Юли 2017 145
    220
    0

    Ден след като зам.-помощник държавният секретар на САЩ Хойт Ий след среща с Бойко Борисов заяви, че готвената от ГЕРБ забрана магистратски организации да получават пари от чужбина е "антиамериканска", Цветан Цветанов обяви, че партията оттегля поправката в Закона за съдебната власт. Тя не била удачна, а "Америка за България", заради която се разгневи щатският чиновник, била...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"