Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

23 Ноември 2017 | Четвъртък
 
вход регистрирай се

България

Кристиан Вигенин:

Кандидатурата е политическо назначение

Юлия Кулинска

11. Май 2017 , брой: 90   230   0"Това е по-скоро политическо назначение, доколкото Габриел е в ръководството на групата на ЕНП. За БСП е неприемлив начинът, по който бе взето решението за еврокомисар. Трябваше да се направи най-малкото консултация с основните политически сили както по отношение на кандидатурата, така и по отношение на възможния ресор. ГЕРБ обаче избраха друг начин." Това заяви международният секретар на ПГ на "БСП за България" Кристиан Вигенин. По думите му ресорът, който е бил обявен за бъдещия български еврокомисар, е далеч под значимостта на ресора на предишния еврокомисар Кристалина Георгиева. Това е в голяма степен отговорност на ГЕРБ, защото и начинът, по който я излъчиха тогава, и начинът, по който тя приключи своя мандат като еврокомисар, е показателен, подчерта Вигенин. Социалистът коментира, че Габриел, макар и един активен евродепутат, нито по образование, нито в досегашната си работа в ЕП, има общо с ресора, който й се предлага. Пожелавам й успех и се надяваме тя да направи за България повече от нейната предшественичка, заключи Вигенин.
При взето решение от МС, няма друго какво да направим, освен да подкрепим предложението, защото МС има правомощията да предложи еврокомисар, заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ. Мария Габриел е старателен човек, една от надеждите на ГЕРБ в ЕП и стои добре като еврокомисар, лаконично отбеляза Волен Сидеров от "Обединени патриоти". Според него няма значение кой е ресорът, важното е да върши работа и да не се излагаме пред чужденците.

 

 

 

България

  • Елена Йончева показа нови кадри - в 7,52 ч. на 21 ноември преградното съоръжение е като прегазено с булдозер
    24. Ноември 2017 231
    23
    0

    Нови доказателства, че струващата близо 200 млн. лв. телена ограда по границата с Турция продължава да се разпада, представи вчера Елена Йончева. На снимките, направени в района на Малко Търново в 7,52 ч. на 21 ноември, се вижда, че т. нар. преградно съоръжение е смачкано на земята като прегазено с булдозер. "Става въпрос за огромна корупционна...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"