19 Март 2024вторник10:43 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Кристиан Вигенин:

Кандидатурата е политическо назначение

/ брой: 90

автор:Юлия Кулинска

visibility 18

"Това е по-скоро политическо назначение, доколкото Габриел е в ръководството на групата на ЕНП. За БСП е неприемлив начинът, по който бе взето решението за еврокомисар. Трябваше да се направи най-малкото консултация с основните политически сили както по отношение на кандидатурата, така и по отношение на възможния ресор. ГЕРБ обаче избраха друг начин." Това заяви международният секретар на ПГ на "БСП за България" Кристиан Вигенин. По думите му ресорът, който е бил обявен за бъдещия български еврокомисар, е далеч под значимостта на ресора на предишния еврокомисар Кристалина Георгиева. Това е в голяма степен отговорност на ГЕРБ, защото и начинът, по който я излъчиха тогава, и начинът, по който тя приключи своя мандат като еврокомисар, е показателен, подчерта Вигенин. Социалистът коментира, че Габриел, макар и един активен евродепутат, нито по образование, нито в досегашната си работа в ЕП, има общо с ресора, който й се предлага. Пожелавам й успех и се надяваме тя да направи за България повече от нейната предшественичка, заключи Вигенин.
При взето решение от МС, няма друго какво да направим, освен да подкрепим предложението, защото МС има правомощията да предложи еврокомисар, заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ. Мария Габриел е старателен човек, една от надеждите на ГЕРБ в ЕП и стои добре като еврокомисар, лаконично отбеляза Волен Сидеров от "Обединени патриоти". Според него няма значение кой е ресорът, важното е да върши работа и да не се излагаме пред чужденците.

 

Премахнете плоския данък

автор:Дума

visibility 501

/ брой: 51

Финансовият министър се сравни с Иван Асен II

автор:Дума

visibility 494

/ брой: 51

Лихварството не е престъпление

автор:Дума

visibility 446

/ брой: 51

Нов лиценз за площадката на АЕЦ "Козлодуй" 2

автор:Дума

visibility 494

/ брой: 51

Моряците от "Руен" се прибират до 15 дни

автор:Дума

visibility 461

/ брой: 51

Вучич алармира за сърбите в Косово

автор:Дума

visibility 471

/ брой: 51

Лейбъристи избраха чернокож за лидер

автор:Дума

visibility 456

/ брой: 51

Накратко

автор:Дума

visibility 376

/ брой: 51

Едно към едно

автор:Евгени Гаврилов

visibility 495

/ брой: 51

Програмирано лицемерие

visibility 504

/ брой: 51

Новият Наполеон

visibility 476

/ брой: 51

Мисията на патриарх Неофит трябва да продължи!

автор:Дума

visibility 432

/ брой: 51

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ