28 Март 2024четвъртък13:53 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Отвсякъде по нещо

Пътуване към гроба, но... в добро здраве

/ брой: 91

автор:Богдан Иванов

visibility 2786


Ексцентричният бразилски лекар д-р Пауло Убиратан разкрива своите възгледи за здравословния начин на живот

- Тичането за здраве, гимнастическите упражнения, диетите, въздържането от алкохол, вегетарианството съвсем не трябва да се приемат като правила за дълголетие - заявява главният лекар на болницата в град Пуерто Алегре, Бразилия, д-р Пауло Убиратан.
Противно на широко разпространяваната днес по света мода, наречена Здравословен начин на живот, той препоръчва:
- В сърцето е заложен запас от издържливост за извършване на определен брой мускулни контракции. Не ги хабете за правене на упражнения!
И дава пример:
- Това е все едно да твърдите, че може да удължите живота на колата си, като я карате с по-висока скорост! Ако искате да живеете по-дълго, спете повече и не се лишавайте от следобеден сън.
На въпроса следва ли да се спре консумацията на червено месо и препоръчително ли е да се ядат повече плодове и зеленчуци, докторът отговаря с въпрос:
- Какво ядат кравите? Трева и царевица, нали? Така че една хубава пържола е най-добрият начин да предоставите на вашия организъм растителна храна. А щом искате зърнени храни - яжте пилешко.
Ексцентричният доктор обяснява и употребата на алкохол, като го препоръчва:
- Виното се приготвя от плодове, брендитата - от дестилирано вино. Ето защо не се лишавайте от тях. Нито от бирата - тя се прави от ечемик.
За вредата от пърженото д-р Убиратан казва:
- Храната се пържи в олио, което е от растителен произход. Как може да е вредно?
Той е поклонник и на шоколада, защото се състои най-вече от какао - също растителна храна. От него се изработва прекрасен продукт и той носи наслада и щастие.
Многозначителна е житейската философия на д-р Убиратан:
- Животът не трябва да бъде пътуване към гроба с цел да пристигнете там в добро здравословно състояние, красив и дори млад. Най-редно е да тръгнете по този път с чаша бира в едната ръка и вкусен сандвич в другата, за да го завършите след безкрайно практикуване на секс, с напълно уморено и изхабено тяло. И да си кажете накрая, че това е било едно прекрасно пътешествие и наистина си е струвало да го изживеете...


Д-р Убиратан разби класическите правила за здравословен начин на живот

Яж, пий и си носи новите дрехи!

Номер 1 за 4,9 милиона долара
Ариф Ахмад ал Заруни от Обединените арабски емирства признава, че амбицията му в живота е винаги да бъде първи. И тъй като няма никакъв проблем с парите, той се явява на търг за регистрационна табела номер 1 с цел да я сложи на автомобила си и да предизвиква фурор де където мине.
Това е нова мания сред супербогаташите от Близкия изток. Досега те са влагали парите си на борсата, в имоти, в картини от прочути художници и всякакви произведения на изкуството, в самолети и яхти. Ето че идва ред на ексцентрична идея: да се дават цели състояния за купуването на регистрационни табели с точно определени номера. И се стига до въпросния търг.
На него наддаването за табела с номер 1 започва от 1 милион долара, за да се стигне до спечелването й от Ариф Ахмад ал Заруни за... 4,9 милиона долара - пари каквито хората с нормални доходи не са виждали никога през живота си!
На същия търг други богаташи-маниаци са платили по 560 000 долара за табели с номера 12 и 22.
Все пак световният рекорд е направо фантастичен: през 2008 г. на търг с лудо наддаване е продадена регистрационна табела с номер 1 за безумните 14,2 милиона долара!


На такава кола й приляга регистрационна табела с номер 1, нали

Маймуна-престъпник

Тази история не е измислена, а се е случила в индийския щат Андхра Прадеш и е записана от охранителните камери.
На записа се вижда как маймуната брилянтно осъществява замисления от нея пъклен план за обиране на бижутерски магазин.
Най-напред тя обикаля отвън и щом се уверява, че служителите я гледат, хвърля в магазина плод гуава, за да ги разсее. И докато те търсят плода, маймуната се вмъква в магазина, отваря чекмеджето на касата и отмъква 100 000 рупии от него. Те се равняват на 150 долара. След което се оттегля сръчно с плячкосаните пари!
Както се казва в такива случаи, всичко живо наоколо е смаяно и потресено...


След успешния обир трябва да се преброи плячкосаното

Говорещите с цветята
Българската актриса и шоуменка Екатерина Евро казва, че говори на доматите в градината си и те растат вкусни и сладки. Може би по същия начин стоят нещата и с цветята. Специалисти твърдят, че цветята са като хората: ако не им обръщаш внимание, страдат и вехнат, ако им говориш и им пееш - цъфтят от щастие.
Наскоро стана известно, че британската фирма "Би енд Кю" търси да назначи на работа добри градинари, които да говорят на цветята й, за да растат по-красиви и да радват клиентите.
От множеството, отзовали се на обявата, трима са приети на работа, като се предполага, че те най-добре знаят езика на цветята и най-умело ще общуват с тях.
Фирмата приканва своите клиенти, които имат проблеми с цветята, да се свържат с тримата специалисти, за да получат указания как да ги излекуват.
Една анкета по темата твърди, че половината англичани, които отглеждат цветя, си говорят с тях. При това всички са на едно мнение: разговорите са полезни за цветята - те им помагат да растат здрави и чаровни...


Водопад от багри


Училище за милионери
В руския град Магадан работи училище за... милионери. В него момчета и момичета учат как да промиват златоносна почва. Целта е младите хора да бъдат задържани в своя роден край, след като се научат да работят това, което е характерно за района.
Училището е отворено за ученици от цялата страна, а през лятото се предвижда голямо състезание за промиване на злато.
Очаква се Русия да промени законите си в това отношение, което би позволило на физически лица да добиват злато. Идеята е всеки, като частен предприемач, да обработва до 15 хектара площ, откъдето да получава не повече от 10 кг злато.


... и няколко златни люспи на дъното

Защо авокадото ражда... престъпност
Специалисти са установили интересна зависимост между авокадото и престъпността в иначе спокойната и сигурната Нова Зеландия. Става ясно, че колкото реколтата от авокадо намалява, толкова престъпността... се увеличава!
Една бройка от екзотичния за нас плод струва между 4 и 6 новозеландски долара (2,8-4,2 щатски). Това е твърде висока цена, но тя се оправдава от лошата реколта поради неблагоприятните климатични условия.
Трябва да се вземе предвид и промяната на пазара: 100 000 нови домакинства са започнали да купуват авокадо редовно и това е причина производителите на авокадо просто да не успяват да задоволят търсенето.
Като резултат: истински бум на кражбите в големите ферми за отглеждане на толкова полезния плод...


Мечтаният плод авокадо

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 206

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 211

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 197

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 225

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 167

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 204

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 152

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 214

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 174

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 194

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ