Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

27 Април 2018 | Петък
 
вход регистрирай се

България

Промените в ИБ на БСП ясни в неделя

Не бива да има съвместяване на постовете депутат и член на ръководството, но е нужен мост между партията и ПГ, заяви Кирил Добрев

Юлия Кулинска

12. Май 2017 , брой: 91   291   1Националният съвет на БСП се събира на заседание в неделя. Очаква се на него да бъдат направени промени в Изпълнителното бюро, а повечето депутати, които са негови членове, да бъдат сменени. Запитана по какви критерии ще се реши кой ще остане в ръководството на партията, лидерът на БСП Корнелия Нинова коментира лаконично пред журналисти в НС: "Няма напрежение във връзка с предложението ми за промени в ИБ. Всичко останало ще научите в неделя!"
"Още преди изборите с колегите, членове на ИБ, говорихме, че не трябва да има съвместяване на постовете народен представител и член на ИБ. Естествено, че ще останат някои хора, които да бъдат мост между парламентарната група и БСП", заяви организационният секретар на БСП и депутат от "БСП за България" Кирил Добрев. Той обясни, че на пленума ще бъде разгледан бюджетът на партията за 2017 г. и промени в ИБ. Винаги съм бил човек, който е носил промяната, и не се съмнявайте, че ще подходя принципно и по този въпрос, отбеляза Добрев. Той обясни, че няма напрежение, че пленумът ще премине спокойно, че това кои да останат и кои да си отидат от ръководството, ще решат членовете на НС.
Не е редно да съветвам Корнелия Нинова кого да вкара в ИБ, защото тя носи отговорност за развитието на БСП, заяви зам.-председателят на ПГ на "БСП за България" Антон Кутев. "Защо аз ще давам мнение за това как тя да си направи бюрото? Това винаги е било част от правомощията на председателя, който предлага кои да са членовете в ръководството. Почти никога не се е случвало някой от предложените да не бъде избран", каза Кутев. Личното му мнение е, че Нинова ще се опита да отдели депутатската група от ръководството на партията, но най-вероятно не изцяло. Кутев обясни, че идеята за това депутатите да не съвместяват постове в ИБ на БСП не е нова, и поясни, че в партията има различни мнения по тази тема.
"Трябва да има много силна връзка между ролята на парламентарната група и политическото ръководство на БСП. Това е и разбирането на Корнелия Нинова от последния пленум", заяви по-рано пред медиите депутатът от "БСП за България" и член на ИБ Красимир Янкова. "Не може да се разделя механично отговорността на човек от ръководството, който е и депутат. Политиката на партията се формира в нейните органи, има и оперативни решения, които се взимат от ИБ и се претворяват в парламента, подчерта той. Според Янков идеята депутати да не съвместяват постове в ИБ е неработеща. Той отрече да има конфликт с Нинова и твърди, че не иска да бъде включван в персонална битка или личностни виждания. По думите му колективът и решението, залегнало в последните изменения на устава на партията, показват, че се търси интеграция между работата на ръководството на партията и парламентарната група.

 

 

= ЕДНО ДЪЛГО, ОБРАЗОВАТЕЛНО_ВЪЗПИТАТЕЛНО ...

... ИНФОРМАЦИОННО_ПРОФИЛАКТИЧНО ЧЕТИВО

*** ПРАВО В ДЕСЕТКАТА (АВТО_ЦИТАТ):

ЕДНА (ЗА СЪЖАЛЕНИЕ НА МИЛИОНИТЕ, ОБИКНОВЕНИ ГРАЖДАНИ НА ТАЗИ ДЪРЖАВА – НЕЙНИЯ НАРОД, СЪЗДАТЕЛЯ НА БАЛГАТА НА ТАЗИ ЗЕМЯ) НЕПРЕХОДНА, ПРЕД_ИЗБОРНА, ИЗБОРНА И СЛЕД_ИЗБОРНА ИСТИНА

"Сега за миг не те убиват,
а искат да умираш цял живот."

/Евтим Евтимов/

= ИМА ТАКАВА ДЪРЖАВА =

= І) • Христо Ботев (Из «Знаеш ли ти кои семе ние?»):

« … Имаш ли чест и совест?»

- «Тамам си намерил за какво да ме разпитваш!

Знаеш ли ти, че аз съм променял знамето си пет-шест пъти? Аз съм ставал и грък, и цинцарин, и румънин, и циганин, и арменец, за да угодя на своите страсти.

За мене народността, вярата, народолюбието и честността за празни неща... Ако казвам, че съм народолюбив, то имам на умът си съвсем друго, - аз искам да заповядам и да ми се покоряват. …Който е умен човек, той трябва да се показва като патриотин, но да не жертвува нищо; а който е още по-умен, той трябва да се ползува от народните слабости. Аз зная множество «честни патриоти», които въртят своята търговийка с народни сълзи; а никой не казва за тях, че са злодейци. У когото са паричките, той е прав и честен ... ».

= ІІ) • „... Америка за България" (бг ценностно_положено казано – „Америка срещу България“), вече няма да е "толкова тиха"/Президентът на "Америка за България" - Нанси Шилър, при откриването на първата по рода си среща на общността на организацията у нас (виж по-подробно във вестник „Дума“; 18. Януари 2017 , брой: 12; http://www.duma.bg/node/139321/.

***PS:

-1 ) = ТОВА Е ЦЕНАТА ДА СТАНЕШ РОДООТСТЪПНИК (Публикувано: 29 септ. 2015 | http://www.blitz.bg/news/article/364251)“:

- Антоанете Цонева („Протестна мрежа“ – каквото и да означава това; Институт за развитие на публичната среда) – 800 000 BGN ;
- Саша Безуханова (протестърка... кактвото и да означава това – „Българско училище за... политика“ – каквото и да означава това) - 1 300 000 BGN;
- Иво Прокоприев („Икономедиа“ – „Капитал“) - 6 000 000 BGN ;
- Асен Генов („Протестна мрежа“; „14-ти януари“) – 170 000 BGN;
- Стояна Георгиева (говорителка на Иван Костов, „Медиапул“) – 1 152 600 BGN;

-2 ) = «ЯКО ПЛАЩАНЕ ( ). ко плащане – 6,5 милиона долара от ЦРУ спец. Фондацията „Америка срещу България” за ВАКЛИТЕ, БГ ПРОТЕСТЪРИ НА КЪС СИНДЖИР ... През годините (2013 г., когато бяха протестите против правителството на Пламен Орешарски, субсидиите скочили до рекордните 47,142 млн. Долара), сред грантополучателите са:

- Българският институт за правни инициативи, чийто програмен директор бе бившият министър на правосъдието и създател на партия "Да, България" Христо Иванов с 1 млн. и 117 хил. Лева?!...

- Няколко_милиона лева вложени (най-вероятно за ефективното, грант_капариране на «свободната», протестърска и не само воля на заработващите като бг магистрати, членове на ... ССБ) в НПО-то, само_нарекло се - „Съюз на съдиите в България“?!...

... Нещо като „свободната“ воля, на къс (грант_пред_изборно_ протестърски) синджир на членуващите в НПО-то, самонарекло се - „Съюза на животновъдите в България“, начело с овчаря Бойко (Синапов)?!...

- 3) „ Докъде се докарахме: Зелената олигархия изсмуква повече пари, отколкото се заделят за спорт или култура... ”
(27.02. 2016, http://www.blitz.bg/news/article/395721);

- 4) „Протестърката Антоанета Цонева се облажи с нови 220 000 долара от САЩ; Иван Кръстев прибрал 350 000 за разясняване на външната политика на Запада в България...“;

(22.10. 2015 | http://www.blitz.bg/news/article/369784);

- 5 ) „Разкритие: Частни лица с тлъсти дарения от над 700 000 лева за фондация на Христо Иванов”

(12.12.2015; 11:57 | http://www.blitz.bg/news/article/380342)

- 6) „За да останат хора в България“ сезира ОЛАФ за далаверите на Тома Белев и компания“ (виж по-подробно http://www.blitz.bg/news/article/396178):
„... Предполагаме, че мнозина наши спортисти биха се навили да учат рибите в Русенски Лом да плуват срещу 800 000 лева? Въпроса е, че не са част от зелената мафия…“.

-7) Зам.-председателят на ПП ГЕРБ г-н Цветан Цветанов (виж: https://www.24chasa.bg/novini/article/6194167) похвали "Америка за България ...“.

..............................................

= ІІІ) • Патологично_хронични клетво изменници:

"... Заклевам се в името на Република България да спазвам Конституцията и законите на страната и ВЪВ ВСИЧКИТЕ СИ ДЕЙСТВИЯ ДА СЕ РЪКОВОДЯ ОТ ИНТЕРЕСИТЕ НА НАРОДА (шрифта - мой. Й.В.) Заклех се“!

... Тази клетвата се полага, съгласно - Конституця на Република България (влезнала в сила от 13.07.1991 година):

- чл. 76 – от народните представители;
- чл. 96 - от Президент на Републиката;
- чл. 109 от членовете на Министерския съвет, во главе с Министърпредседателя.

*** Българино, Виж, Прочети и ... Осмисли, за какво масово конституционно клетво_предателство на бг. власт_папкащите става въпрос ( NO COMMENT):

- 1): • „1990 година, почти ДЕВЕТ милионната по население Народна Република България е на — 26-то място в групата на държавите с висока степен на индекса за човешко развитие (комплексен показател на ООН, за ежегодно сравняване на ... условията за живот - образоване, здравеопазване и т.н. в страните - членки) в Първа група - Групата на индустирално развитите държави , от всичките 193-те страни, членки на ООН);

... А само след няколко про_либерално _ капиталистически, евро_атлантичски години, индекъст за човешко развитие на малко под 7,4 милионната по неселение , опазарена и опозорена НЕ_Народна, Частна, плутократско_ партократска_ магистратска, държаво_подобна – „КОРПОРАЦИЯ БЪЛГАРИЯ“ се срива:

- • 1995 — България е на 65-то място и вече в групата на държавите със средна степен на развитие;

- • 1997 — 69-то място;
- • 1998 — 67-мо място;
- • 2010 — 56-то място;
- • 2011 — 55-то място;
- • 2012 — 57- то място.

- 2): • „ Така нареченият… «ВАЛУТЕН БОРД» (безкомпромисен, нео_КОЛОНИАЛЕН, репресивен инструмент, спрямо националните, общонародни, финансово – инвестиционни интереси, за индустриално-стопанското, а от там и научно-техническото, образователното, здравното, социалното и т. н. развитие и повишаване (в случая) на българската национална икономическа (и не само) независимост и търговска конкурентно-способност… Тоест, т. нар. «Валутен борд» е финансово-кредитна нео_КОЛОНИАЛНА, американска-политико-доларова ГИЛОТИНА, ПРЕД_ПОСТАВЯЩА промоционалното (евтино - «хартиено – цифрово» остойностяване) капиталово, суровинно, "мозъчно» и т.н. източване на националните богатства – на Брутният Вътрешен продукт на отделните държави, региони и цели континенти - Латинска Америка и Африка... за първи път апробирана от МВФ ( т.с. от актуалният господар на Белият дом, под диктовката на лансиралите
-

- 3): • „Брутният външен дълг на България 34,231 млрд. евро - 70,3% от БВП (Дума ; 28. 04. 2017 , брой: 82 ; http://www.duma.bg/node/144884): Брутният външен дълг на България към 28 февруари достигна 34,231 млрд. евро - 70,3% от БВП, като нараства със 789 млн. евро - 2,4 на сто на годишна база...“.

- 4): • „...Заговорът на властта и капитала срещу трудовите хора в България...През последните 27 години няколко десетки милиарда лева са трансформирани от заплати в печалби (проф. Иван Ангелов; в. "Дума" - 10.12. 2016; http://www.duma.bg/node/137568)“

- 5 ): • „ „Близо 2,5 млн. българи живеят в бедност и материални лишения (25.04.2017; http://www.dotbg.bg/article/6189932; Автор: 24 часа):

- 34,2% от българите, или 2,468 млн. души не могат да си плащат редовно сметките и изпитват материални лишения. Това показват данни на европейската статистическа служба Евростат.

- Най-висок процент на хора, които са били в ситуация на бедност и лишения, е отчетен при българите над 65-годишна възраст. Близо 80% от тях попадат в категорията на хора с “тежки материални лишения”.

- При младите българи до 17 години, процентът на изпадналите в материални лишения е 40%, а при работещите от 18 до 64 години - около 30 %.

- 6): • „5249 предприятия са бавили възнаграждения и обезщетения на работниците от 2012 г. до момента. Сумата на забавените заплати през годините възлиза на 322 млн. лв. Това сочи докладът на ИА "Главна инспекция по труда“, представен пред депутатите от временната комисия за проучване на случаите на неизплатени заплати... Омбудсманът Мая Манолова изтъкна, че фондът "Гарантирани вземанията на работниците и служителите" от предприятия в процедура по несъстоятелност работи символично. ... от събрани 250 млн. лв. за миналата година са изплатени едва 2 млн. лв. "Не разбирам становището на един от членовете на надзора, че фондът се управлява брилянтно... (в. „Дума“; 11.05.2017 , брой 90-ти; http://www.duma.bg/node/145493);
-
- 7): • „Канибалско_експлоататорската, безпределно_печалбарска същност на „Героите на новото време“ – н.в. „Честния“ частник (бизнесмен _ бюджетар, банкер_перач, офшорко_инвеститор, гешефтар_спекулант и/или класически престъпник – мутро_мафиот) и неговите държанки в законодателната и назначенци в централно_управленческата, административно_контролната, съдебно_репресивната, медийната и общинската, народна_пара и власт папкащи кьор_софраджийски поминъци (бизнеси) –

- - Престъпното реализиране на ЦРУ_Фашингтонския план „РАН и ЪТ“ за шоковото ликвидиране на икономическата база – обществено _ държавната собственост, на социалната държава – Народна Република България, чрез ШОКОВАТА, СКРАПпираща българската индустрия (и не само) ПРИВАТИЗАЦИЯ, гарнирана, например със създаването на зоконодателни условия за появата на „естествените“ и не само момополи?!...

- - «Приватизацията» на водоснабдяването, енергоснабдяването, газоснабдяването на българските потребители – предпоставила създаването на... „естествените“ монополи – от десетилетния робовладелстващи над българският потребител;

- - Опазаряването на българското здравеопазване, образование, пенсионни фондове, застрахователните, банковите, комуникационните, обектово_охранителните, търговските и прочие бюджето_емки и/или взривно_печеливши дейности - «узаконени магистрали» за много _ милиардното, ежегодно, високо - скоростно отпътуване на общонародните левчета, солидаризирани в държавният бюджет, бюджетите на НЗОК, НОИ, в бюджетните постъпления на съответните министерства, както и в бюджетите на общините към… бездънните, офшорни сметки на бг. и привнесените «честни» частници;

- - «Приватизацията» за символична сума от United States dollar, на няколко милиардните, общонародни левчета, инвестирани в БГА «Балкан»;

- - «Приватизацията» за… под 0 (нула) $, на БТК, от «българският» кабинет, начело с испанският хидалго – Симеончо (обявен от бг Патриаршията за… актуален цар на българите, в нарушение на конституционно-правната уредба на България, но това е «друга» тема), за сума, по-малка от касово_наличната, ЕДНО_годишна, кеш-печалба в сметките на дружеството;

- - Покупко - препродажба на тъмно, на БулгарТабак, от поставено, физическо лице – «патица-прекупвач», със съмнителни, по своя произход (най-вероятно, офшорни, престъпни, кървави, сепекулативни -«черни» и «сиви») декларирани (може би ?!...) финансови наличности;

- - Без_счетоводна реституция, в „реални граници“ и физическа ликвидация на българската индустрия, кооперативното селско стопанство, наука, достъпното (с обществено_солидарно финансиране) и качествено образование и здравеопазване, на адекватното (на платежното търсене на милионите обикновени граждани) ценообразуване, на ...;

- - Корупционно – комисионнерските сделки, мимикрирани (прикрити, скрити) от морално - оценъчният погледът на гражданското общество, под формата на „търгове“ и подобните на тях… хи, хи, хи… (хич, не ми е смешно) «Обществени поръчки»... за ежегодно пре_разпределение на солидаризираните в държвания бюджет – бюджетите на НОИ, НЗОК, „Мзните министерства“ и в общинските бюджети, милиарди, отрудени, общо_народни левчета;

- - 20 %-та почти плоска (без туристическите услуги) ставка на Данък – „Болен здрав носи“ (ДДС-то върху оборота на лекарствата, учебниците, храните и другите стоки и услуги от първа необходимост). Съгласно, който данък, от всяко отрудено левче на българският потребител (от под една, до над 101 годишна възраст), по 20 стотинки отлитат (през изпълнителната власт) за стимулиране на спекулата и спекулантите;

- - Узаконеното (с БСП – Станишевата, либерал _ капиталистическа, анти_народна рожбичка: - 10%-та, «плоска» ставка на «Данък Спекула» - бившия «Данък печалба», настоящия «Корпоративен данък) - сиквистиране на 10 процента от месечните доходи (от под един до 2 600 лева) на милионите обикновени, граждани на България, и премахването на „социалната повинност“, за всеки лев от месечните доходи (от над 2 600 лева, до ... безкрайност) на Богатите и Супер богатите – физически лица - плутократи и партократи;

= ІV): • «Европейските проекти не само гълтат национален ресурс, но и влошават фискалната позиция на страната. На всеки 3 лева от европрограмите даваме два» ; http://www.duma.bg/node/121266);

= V“) • Нервно_парализстичния захлас по десетките Данайски (фашингтонско_германистански) дарове“

- - Спирането на 4-те бока на АЕЦ "Козлодуй" ;
- - Безсмислените (най-отдалечено казано), от гледна точка на бг. интересите, жертви на български войници, сержанти и офицери (Ирак, Карбала; 23.12.203 година), в процеса на безплатното за американците (но платено с народна пара), военно_ибрикчийство, в защитата на ГЕО_безграничните, егоцентрични, нео _ КОЛОНИАЛНИ интереси на УСA (usa) на балканите, в Европа, в Африка и в Близкият Изток;

- - Безплатното използване от американската армия на военната (и не само) летищна, пристанищна, свързочно-комуникационна, ремонтно-техническа, пътна, железопътна, жилищна, казармена, складова, yучебно - полигонна, почивна, болнична и др. материално-технически бази;

- - «Благодата», който се сипе върху гражданите на България от нео_КОЛОНИАЛНИТЕ, американски... „инвестиции“, в така наречените американски ТЕЦ-ове – «Марица 1 и 3»;

- - Ежегодното, много_милиардно печалбарство на Чуждинските (и не само) Частни Търговски банки (в «малка» и финансово-пазарно «НЕ» развита Германия има само една частна банка – „Deutsche Bank AG“ а в «голяма» и «просперираща», опазарена и опозорена България има около 40 частни банки – на Любо Пъпката, на Цеца Секса, на Цецо Василев, на…);

- - Чуждинските ЕРП-та (черешката на тази торта е.. Чешката ДЪРЖАВНА фирма – ЧЕЗ, която ... ха, ха, ха... е приватизирала над 1/3 от родното електро_разпределение);

- - Чуждинските търговски вериги и т.н. спекуланти-навлеци... изсмукващи милиарди левове от български потребители и вкарващи ги в офшорните, „инвестиционни“, сметки на своите Чуждински, „Фирми – Майки“;

= VІ) • Истината за наказателните акции, извършени (поради овче_душно, полит_идеологическо роболепие) от бг власт и народна пара папкащи - пишман държавници – действителни, евро_атлантически мекерета, СРЕЩУ КОНКРЕТНИТЕ, РЕАЛНИ ИНТЕРЕСИ на БЪЛГАРСКИЯ НОРОД:

–1- От потенциално хилядите, добре заплатени работни места, с по-следващи сериозни приходи в държавния бюджет и бюджетите на НАП, НОИ и НЗОК от данъци, транспортни такси и други, ритмични финансови постъпления;

-2- От евтина (на достъпни цени, в хармония с покупателните възможности на населението и националния малък и среден бизенс) атомна ел.енергия и въгле_водородни горива за бита и националната промишленост;

-3- От сериозно_печелившо (в милиарди левове), участие на България в регионалния и европейски пазар за производство, преработване, доставяне (транс_териториално пренасяне) и търговия с въглеводородни горива и ел. енергия;

-4- От защита на българския СУВЕРЕНИТЕТ от актуалните канадско _ фашингтонски, и гарманистанско_брюкселски, държавни и частни, глобално _ консуматорски, корпоративно_монополистически, олигархистично _ плутакратичо _ мафиотски, експлоататорско _ печалбарски интереси и ... прочие, „глезотии“?!...

... Както с НЕ_ реферирането (не_подписването) на българо_руските, търговски спогодби за трите, стратегически проекти: –1- АЕЦ „Белене“; -2- Нефопровода - Бургас – Александруполис; -3- Газопровода „Южен поток“?!...

... Така също и с реферирането от ГЕРБерлясалите, власт и народна пара папкащи, анти_български мекерета на... „Всеобхватното търговско и икономическо споразумение между ЕС и Канада (СЕТА)“?!...

(За анти_българската, за анти_народната целепоставеност на СЕТА?!... Виж и осмисли, поне информацията публикувана в 5 минутния клип, с български субтитри; https://www.vbox7.com/play:c45853e166).

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"