19 Април 2024петък03:37 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Промените в ИБ на БСП ясни в неделя

Не бива да има съвместяване на постовете депутат и член на ръководството, но е нужен мост между партията и ПГ, заяви Кирил Добрев

/ брой: 91

автор:Юлия Кулинска

visibility 132

Националният съвет на БСП се събира на заседание в неделя. Очаква се на него да бъдат направени промени в Изпълнителното бюро, а повечето депутати, които са негови членове, да бъдат сменени. Запитана по какви критерии ще се реши кой ще остане в ръководството на партията, лидерът на БСП Корнелия Нинова коментира лаконично пред журналисти в НС: "Няма напрежение във връзка с предложението ми за промени в ИБ. Всичко останало ще научите в неделя!"
"Още преди изборите с колегите, членове на ИБ, говорихме, че не трябва да има съвместяване на постовете народен представител и член на ИБ. Естествено, че ще останат някои хора, които да бъдат мост между парламентарната група и БСП", заяви организационният секретар на БСП и депутат от "БСП за България" Кирил Добрев. Той обясни, че на пленума ще бъде разгледан бюджетът на партията за 2017 г. и промени в ИБ. Винаги съм бил човек, който е носил промяната, и не се съмнявайте, че ще подходя принципно и по този въпрос, отбеляза Добрев. Той обясни, че няма напрежение, че пленумът ще премине спокойно, че това кои да останат и кои да си отидат от ръководството, ще решат членовете на НС.
Не е редно да съветвам Корнелия Нинова кого да вкара в ИБ, защото тя носи отговорност за развитието на БСП, заяви зам.-председателят на ПГ на "БСП за България" Антон Кутев. "Защо аз ще давам мнение за това как тя да си направи бюрото? Това винаги е било част от правомощията на председателя, който предлага кои да са членовете в ръководството. Почти никога не се е случвало някой от предложените да не бъде избран", каза Кутев. Личното му мнение е, че Нинова ще се опита да отдели депутатската група от ръководството на партията, но най-вероятно не изцяло. Кутев обясни, че идеята за това депутатите да не съвместяват постове в ИБ на БСП не е нова, и поясни, че в партията има различни мнения по тази тема.
"Трябва да има много силна връзка между ролята на парламентарната група и политическото ръководство на БСП. Това е и разбирането на Корнелия Нинова от последния пленум", заяви по-рано пред медиите депутатът от "БСП за България" и член на ИБ Красимир Янкова. "Не може да се разделя механично отговорността на човек от ръководството, който е и депутат. Политиката на партията се формира в нейните органи, има и оперативни решения, които се взимат от ИБ и се претворяват в парламента, подчерта той. Според Янков идеята депутати да не съвместяват постове в ИБ е неработеща. Той отрече да има конфликт с Нинова и твърди, че не иска да бъде включван в персонална битка или личностни виждания. По думите му колективът и решението, залегнало в последните изменения на устава на партията, показват, че се търси интеграция между работата на ръководството на партията и парламентарната група.



 

Токът за бита още година с фиксирана цена

автор:Дума

visibility 338

/ брой: 74

Общински проекти за 1,9 млрд. лв. са одобрени от МРРБ

автор:Дума

visibility 346

/ брой: 74

Домакинствата заплашени от "водна бедност"

автор:Дума

visibility 337

/ брой: 74

ОМВ търси партньор за проучване за нефт и газ в Черно море

автор:Дума

visibility 338

/ брой: 74

Словакия отхвърля мигрантския пакт

автор:Дума

visibility 392

/ брой: 74

Сърбия осъди решение на ПАСЕ за Косово

автор:Дума

visibility 366

/ брой: 74

Байдън е годен за президент

автор:Дума

visibility 357

/ брой: 74

Накратко

автор:Дума

visibility 323

/ брой: 74

Терористичен атентат

автор:Александър Симов

visibility 409

/ брой: 74

За аматьорщината в киното

visibility 335

/ брой: 74

Г-н Президент, сменете Главчев, не преговаряйте с мафията!

автор:Дума

visibility 340

/ брой: 74

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ