18 Април 2024четвъртък12:41 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

По 3-ма от Левски, ЦСКА и Литекс за №1 на сезона

Премиерът и "Мис България 2004" на 10-ата церемония в "Шератон" в понеделник

/ брой: 106

автор:Владимир Николов

visibility 1149

По 3-ма играчи на Литекс, Левски и ЦСКА са номинирани в престижната анкета "Футболист на футболистите" за сезона. Допитването, което провежда за 10-и път Асоциацията на професионалните футболисти (АПФ) между членовете си, се счита за най-авторитетно, защото самите играчи определят най-добрия между тях.
 "Анкетата е юбилейна и това беше наша цел - тя да се превърне в традиция. Смятам, че то е факт. Няма да има промени във вота, за да може анкетата да остане точна и ясна. Искаме дабъдат отличени тези, които са се представили най-добре през целия сезон. Във всичките 10 години печелят най-заслужилите, защото гласовете си дават между 700 и 800 професионални футболисти", заяви председателят на АПФ Дончо Донев. Почетният й председател и инициатор за създаването й Христо Стоичков ще пропусне награждаването в понеделник в хотел "Шератон", защото с еврокомисаря Кристалина Георгиева е в Мексико в мисия по борбата с глада. Премиерът Бойко Борисов е обещал лично да награди футболист №1 за сезона, който ще получи и картина от художника Борис Богданов. Водеща ще бъде Гергана Гунчева, "Мис България 2004".
Един от спонсорите - "ЕфБет", пък ще връчи награда за откритие на сезона, като фаворит за спечелването му е вратарят на Левски и младежкия национален тим Пламен Илиев. 
"Искам да изкажа моята благодарност към ръководството на Левски, че ми гласува доверие и благодарение на него съм сред номинираните", заяви ватарят на Левски Илиев. Той призна, че е гласувал за своите съотборници в анкетата "Футболист на футболистите", като за най-добрите млади играчи е дал гласа си за Сашо Тонев, Георги Миланов и Иван Вълчанов, а освен наставника си Ясен Петров е признал качествата на Радуканов и Илиан Илиев при треньорите.
"Благодаря на колегите футболисти, които са ме номинирали за тази награда. То е голямо признание за мен и без тях нямаше да бъда това, което съм в момента. Има много други добри кандидати и не се знае кой ще спечели", заяви Спас Делев от ЦСКА, който преди 2 години като играч на Пирин получи признанието за най-добър млад футболист.

Номинираните

За най-добър футболист:
Дока Мадурейра, Петър Занев и Николай Бодуров (Литекс), Гара Дембеле, Врадимир Гаджев и Дарко Тасевски (Левски), Спас Делев, Костадин Стоянов и Маркиньос (ЦСКА), Здравко Лазаров (Локо Пд), Георги Илиев (Черно море) и Тодор Христов (Берое).
За най-добър млад футболист:
Георги и Илия Миланови, Момчил Цветанов и Александър Цветков (Литекс), Александър Тонев и Станислав Костов (ЦСКА), Пламен Илиев (Левски), Георги Терзиев (Черноморец Бс), Пламен Димов (Черноморец Пом), Валентин Веселинов (Сливен), Румен Николов (Черно море) и Иван Вълчанов (Етрополе).
за най-добър треньор:
Любослав Пенев (Литекс), Ясен Петров (Левски), Милен Радуканов (ЦСКА), Илиан Илиев (Берое), Емил Велев (Славия), Стефан Генов (Черно море), Сашо Ангелов (Ботев Вр), Ивайло Петев (Лудогорец), Георги Иванов-Геша (Доростол) и Велин Кефалов (Етър).

 

Токът за бита още година с фиксирана цена

автор:Дума

visibility 164

/ брой: 74

Общински проекти за 1,9 млрд. лв. са одобрени от МРРБ

автор:Дума

visibility 160

/ брой: 74

Домакинствата заплашени от "водна бедност"

автор:Дума

visibility 173

/ брой: 74

ОМВ търси партньор за проучване за нефт и газ в Черно море

автор:Дума

visibility 164

/ брой: 74

Словакия отхвърля мигрантския пакт

автор:Дума

visibility 146

/ брой: 74

Сърбия осъди решение на ПАСЕ за Косово

автор:Дума

visibility 168

/ брой: 74

Байдън е годен за президент

автор:Дума

visibility 152

/ брой: 74

Накратко

автор:Дума

visibility 136

/ брой: 74

Терористичен атентат

автор:Александър Симов

visibility 154

/ брой: 74

За аматьорщината в киното

visibility 152

/ брой: 74

Г-н Президент, сменете Главчев, не преговаряйте с мафията!

автор:Дума

visibility 143

/ брой: 74

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ