Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

19 Юни 2018 | Вторник
 
вход регистрирай се

България

Създава се Фонд за политически инициативи

Павлета Давидова

15. Май 2017 , брой: 92   324   0Националният съвет на БСП прие бюджета на партията до края на годината и прие решение за създаване на Фонд за политически инициативи. "Целта е да стимулираме активност, иновативност в местните структури. Те да поемат инициативата с интересни и важни предложения на местно ниво, и да получат финансиране от централата за тяхната реализация", представи идеята Корнелия Нинова. Осем пъти се увеличава сумата за образование на младите кадри, с акцент професионалната им и партийна подготовка за местна, законодателна и изпълнителна власт.
Припомняме, че миналата година, по искане на председателя на БСП, бяха увеличени двойно средствата за структурите по места. Сега отново бе гласувано парите да са повече, като по този начин се цели по-доброто им функциониране. Организациите ни са най-важни, те са близко до хората и трябва да подпомогнем тяхната дейност, аргументира се Нинова. Парламентарната група ще дари повече средства в сравнение с миналата година, които се използват за подпомагане на благотворителни инициативи, както и на крайно нуждаещи се.
Националният съвет възложи на ръководството на Младежкото обединение, Обединението на жените социалистки и на Движението на ветераните, на съветите и комисиите в НС на БСП да проведат работни срещи с граждански сдружения, съюзи и организации, с които партията си е сътрудничила на президентските и парламентарните избори за продължаване на диалога и партньорството. Членовете на ръководството препоръчаха на депутатите и на общинските съветници от БСП да изготвят график и да организират приемни в избирателните си райони.
 

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"