01 Май 2024сряда15:49 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Назначиха спорния зам.-министър на енергетиката

/ брой: 93

автор:Дума

visibility 44

Кабинетът продължава да запълва управленските постове. Вчера премиерът Бойко Борисов подписа заповеди за назначаването на още зам.-министри. В Министерството на енергетиката за зам.-министър бе назначен Красимир Първанов, бивш изпълнителен директор на НЕК. Неговата кандидатура бе подложена на рязка критика от страна на работодателски организации, която очевидно е останала нечута.
Светлана Йорданова отива в здравното министерство, от 2015 г. тя е секретар на Националния съвет по наркотични вещества към ведомството. За зам.-министър на регионалното развитие и благоустройството е назначен Павел Тенев, който от 2003 г. работи като ръководител на проекти в различни фирми в сферата на строителството. В Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията трети зам.-министър става Ангел Попов. Заемал е ръководни длъжности в различни фирми, чиято дейност е свързана с транспорт и логистика, съобщават от МТИТС.
След като Емил Караниколов стана министър на икономиката, за нов изпълнителен директор на Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол правителството назначи Митко Симеонов. До момента той бе зам. изпълнителен директор. На овакантения пост сяда Петър Петров. От 2010 до 2013 г. е бил член на Надзорния съвет на Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол. Бил е депутат в 42-то Народно събрание.
От Министерството на труда и социалната политика в МОН е преместена Деница Сачева, здравен експерт и пиар. Кариерата си започва в МТСП, след това работи в здравната каса. Преподава в НБУ политически комуникации. Сачева е основател и директор на PR агенция, представител е на Националния демократически институт на САЩ за България, член на УС на фондация "За хората". Не е ясно какъв ресор ще поеме в МОН, където за средното образование вече е определена Таня Михайлова, досега директор на професионална гимназия.
 

БСП подкрепи нулевата ставка на ДДС върху хляба

автор:Дума

visibility 147

/ брой: 83

Фалитите у нас са намалели с 10%

автор:Дума

visibility 136

/ брой: 83

Окончателно: без повече реклама на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 153

/ брой: 83

Транспортна стачка парализира Гърция

автор:Дума

visibility 140

/ брой: 83

4 страни от ЕС готови да признаят Палестина

автор:Дума

visibility 154

/ брой: 83

Хутите атакуваха бойни кораби на САЩ

автор:Дума

visibility 138

/ брой: 83

Накратко

автор:Дума

visibility 105

/ брой: 83

Празник на гнева

автор:Александър Симов

visibility 135

/ брой: 83

Оставаме алтернативата

автор:Дума

visibility 121

/ брой: 83

Презряният Нерон

visibility 133

/ брой: 83

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ