Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

20 Септември 2018 | Четвъртък
 
вход регистрирай се

Коментари

Ни лук ял, ни...

Мая Йовановска

17. Май 2017 , брой: 94   827   0Новият министър на околната среда Нено Димов, лансиран от "Обединени патриоти", който обаче сам подчертава как цялата му кариера минала в дясното политическо пространство, вчера направи доста фриволно-артистично изказване, за да се измъкне от, меко казано, неудобна ситуация. Че не виждал нищо лошо да се строи по морето и че имало приятни начини за застрояване. Повод за коментара му бе внесената именно от патриотите поправка, с която се иска удължаване с още три години на възможността частните собственици на земи с променено предназначение по крайбрежието да строят. Срокът трябваше да изтече до дни.
Не е трудно и хлебарките в тая държава да се сетят, че едва ли това е "най-спешният" закон в полза на българското население, нали? Защото именно тази поправка е първият документ, внесен за разглеждане в парламента. И от нея намирисва на лобизъм. Трудно е да се определи за коя от управляващите партии ще донесе полза поправката. Но изглежда като поръчка на ГЕРБ към "Обединени патриоти", за да не дойде този документ, който откровено защитава частни интереси, от Министерския съвет, а да мине като депутатско предложение. И така Борисов - ни лук ял, ни лук мирисал - да грее от амвона и да ръси поучителни слова. Срамна работа! А иначе същите тези хубавци говореха, даже обещаваха нов морал преди изборите. Нали помните?
БСП остро възрази срещу предложението. Започнаха протести и на неправителствени организации. Но ако търговското обединение на властта приеме поправките, най-вероятно ще се нагледаме на поредния строителен бум по Черноморието - и в Шабла, Тюленово, Иракли, Карадере, Синеморец, Корал, Златна рибка...

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"