26 Април 2024петък02:20 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Кратки новини

/ брой: 94

автор:Дума

visibility 49

Макрон представя кабинета си днес
Новият държавен глава на Франция Еманюел Макрон ще разкрие състава на кабинета си в сряда около 15 часа българско време. Забавянето е заради проверката на данъчния статус на бъдещите министри и за възможен конфликт на интереси, се казва в изявление на Елисейския дворец.


Нередности в избирателните списъци в Косово

Избирателните списъци в Косово включват 1,9 млн. души, но по официална статистика на Прищина населението е малко под 1,8 млн., съобщиха косовски медии. На 10 май косовският парламент гласува вот на недоверие на правителството и беше разпуснат, а на следващия ден президентът на страната Хашим Тачи определи предсрочните избори да се проведат на 11 юни.


Пак напрежение в Нагорни Карабах

Въоръжените сили на Азербайджан са нанесли в понеделник удар с управляема ракета по военен обект в района на Нагорни Карабах, предаде ТАСС, позовавайки се на данни от Министерството на отбраната на Армения. По-рано от Министерството на отбраната на Азербайджан съобщиха, че въоръжените сили на страната са унищожили арменски зенитен ракетен комплекс "Оса" в Нагорни Карабах. Според него ЗРК "Оса" и транспортно-зареждащата я машина са били напълно изведени от строй, а личният й състав бил унищожен.


ИД владее само 12 кв. км от Мосул

Близкоизточната радикална групировка "Ислямска държава" (ИД) контролира едва 12 кв. км от района на Мосул. Това заяви говорителят на иракската армия бригаден генерал Яхия Расул. Същевременно говорителят на международните сили, подкрепящи военнослужещите на Багдад в борбата им срещу ИД, увери, че джихадистите са напълно обградени в Мосул.




В жилищна сграда в руския град Волгоград се взриви битова газ. Разрушени са 16 апартамента. Загинали са двама души, други петима са ранени

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 306

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 333

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 384

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 316

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 299

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 346

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 393

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 324

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 339

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ