20 Април 2024събота04:06 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

3 гола за Лудогорец, 3 греди за Левски

"Сините" правят шпалир на шампионите на "Герена"

/ брой: 95

автор:Марин Милашки

visibility 69

Лудогорец отказа Левски от сребърните медали на Първа лига. В VII кръг от плейофите "орлите" набиха "сините" с 3:1 насред "Герена" и така направиха услуга на ЦСКА-Сф. В класирането тимът на Николай Митов остана 3-ти с 59 т., а "червените" бяха с 62, преди снощи да приемат на "Армията" Локо Пд, сразил "сините" с 2:1 на "Лаута" в предния кръг.
До края на първенството на Левски му остават двубои с Дунав (в неделя) и с Черно море (на 31 май) на "Герена", както и символично гостуване на ЦСКА-Сф на 28 май. Тимът от Борисовата градина пък ще гостува на Лудогорец (в събота) и на Дунав (на 31 май), както и дербито на Националния стадион.
"Орлите" си тръгнаха с 3 точки при последната си визита за сезона в София благодарение на бразилските си звезди, а и с голяма доза късмет. Головете вкараха Марселиньо (21) и Вандерсон (23 и 70), а почетно за домакините се разписа чехът Давид Яблонски (31). Левскарите обаче профукаха редица положения, като 3 пъти и гредите спасиха разградчани. Първият път при 0:0 след удар на Франсис Нар (17), а другите при 1:2 на Бабатунде Адениджи (62) и Божидар Краев (64).
Преди мача играчите на Левски направиха шпалир на гостите по случай шестата им поредна титла, а "орлите" останаха приятно изненадани от жеста. "Сините" завършиха мача с петима свои юноши - Николай Кръстев (20 г.), Божидар Краев (19 г.), Атанас Кабов (17 г.), Станислав Иванов (18 г.) и Илия Юруков (17 г.). Освен това титуляр бе 18-годишният Ивайло Найденов, сменен от Кабов в 70-ата мин.
Двубоят ще остане и като вторият най-слабо посетен домакински мач на "сините". Клубът бе наказан със затваряне на Сектор А, вместо с лишаване от домакинство за издигнат банер с фашистка свастика в предния мач с ЦСКА-Сф. Така на "Виваком Арена - Георги Аспарухов" имаше малко над 2000 зрители.
Успехът на Лудогорец е първи на "Герена" от май 2014 г. и с него най-силният отбор на България прекъсна серията си от 5 поредни мача без победа в дома на 26-кратните шампиони - 4 пъти за първенство и 1 двубой за Купата на България, в които претърпяха 3 поражения и 2 пъти направиха равен. Тимът на Георги Дерменджиев постигна и най-голямата си победа срещу 26-кратните шампиони и общо четвърта на "Герена".
"Това е пътят, по който трябва да вървим. Само така, постепенно, с дългосрочна мисъл може да изградим солиден отбор. Не за първи път казвам, че сега давам шансове на тези, които и догодина ще са при нас. Няма смисъл да бием с играчи, които следващия сезон няма да са при нас. За да направим силен отбор обаче, се нуждаем и от селекция, за да имаме необходимата конкуренция. Имам уверението на ръководството, че застава зад мен", заяви Митов. Това бе трета загуба за тима му в последните 4 мача. Треньорът обаче бе подкрепен и от директора Даниел Боримиров, който призна, че ще се разделят с национала Георги Костадинов, както и със Сърджан Лукин (Рум), Джереми де Нойер (Хол) и Антонио Аниете (Исп).
"Концентрацията ни беше на високо ниво и контролирахме мача през повечето време. Футболистите не са компютри и затова не винаги мотивацията е на 100%. Когато сме си осигурили титлата, всички искат да играят. Ще преценя кои ще участват в мача с ЦСКА-Сф. Финалът за Купата на България с Ботев Пд (на 24 май) ще бъде тежък и затова трябва да го изиграем както трябва", каза Дерменджиев. В мача той отново пусна само 1 българин - капитана Светослав Дяков, който не беше наказан от БФС за расисткия скандал с Ели Маркес от Оборище в мача от Втора лига.

Снимка Спортал

Чехът Давид Яблонски (вляво) вкарва с глава почетния гол за Левски при загубата от Лудогорец с 1:3 на "Герена"

 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ