Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

25 Септември 2017 | Понеделник
 
вход регистрирай се

Коментари

Герберски фалстарт

Юлия Кулинска

18. Май 2017 , брой: 95   679   0С безпрецедентен фалстарт завършиха началните законодателни напъни на управляващите. Първият протест срещу новото правителство на ГЕРБ и "Обединени патриоти" доведе до първия разрив между коалиционните партньори. Законопроектът им за промени в земеделските земи "преживя" малко повече от един ден по подобие на Пурко, който се подвизаваше като "Господин за един ден".
Предложението беше внесено подозрително скорострелно в земеделската комисия и включено в дневния ред на парламента. А зад документа прозираше очевАден лобизъм... Сигурно затова хитреците от ГЕРБ не внесоха сами скандалните поправки, а пуснаха на амбразурата коалиционната си патерица "Обединени патриоти". Тя обаче се оказа нестабилна и се пречупи след първите протести на природозащитниците. Е, това ни чака занапред. Плащаш си и... скоростно си получаваш законче. Но на рубежа ще бъдат бутани партньорите, които ще са политическата прахосмукачка на ГЕРБ. Ами щом като са жадни за власт "на всяка цена", да обират негативите и недоволството и да разчистват терена на скаталите се властимащи. Т.нар. патриоти явно не са чели Бърнард Шоу, който предупреждава, че "човек, който сам се подлага на другите като роб, няма право да се жалва, че не се интересуват от него, защото никой не се интересува от роби".
От партията на Борисов явно още се стряскат от кошмарите на протестите, които детронираха двата им предишни кабинета. А недоволството тепърва се отприщва и цунамито, което ще залее, а може би и дай боже ще удави властимащите, вече набира заплашително височина.
БСП предупреди още в петък, че законопроектът ще разреши безконтролното строителство по Черноморското крайбрежие. И категорично отказа да го подкрепи.
А смокиновите листа на предизборните обещания, зад които се криеше ГЕРБ, вече започват да падат... И зад тях лъсва неприятната гледка от лъжи и измами.    

 

 

 

Коментари

  • 25. Септември 2017 187
    528
    0

    Тенденциозната и целенасочена кампания на ГЕРБ по дискредитиране на президента Радев продължава. След истеричните изяви на един от дежурните поплювковци Антон Тодоров преди дни, който недвусмислено си призна, че е сред тройката "стражи", които биват активирани за подобни акции, вчера в общия хор на лайнометите се включи и Росен Плевнелиев. Човечецът, който по някакво недоразумение в...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"