Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

27 Юли 2017 | Четвъртък
 
вход регистрирай се

Коментари

Герберски фалстарт

Юлия Кулинска

18. Май 2017 , брой: 95   617   0С безпрецедентен фалстарт завършиха началните законодателни напъни на управляващите. Първият протест срещу новото правителство на ГЕРБ и "Обединени патриоти" доведе до първия разрив между коалиционните партньори. Законопроектът им за промени в земеделските земи "преживя" малко повече от един ден по подобие на Пурко, който се подвизаваше като "Господин за един ден".
Предложението беше внесено подозрително скорострелно в земеделската комисия и включено в дневния ред на парламента. А зад документа прозираше очевАден лобизъм... Сигурно затова хитреците от ГЕРБ не внесоха сами скандалните поправки, а пуснаха на амбразурата коалиционната си патерица "Обединени патриоти". Тя обаче се оказа нестабилна и се пречупи след първите протести на природозащитниците. Е, това ни чака занапред. Плащаш си и... скоростно си получаваш законче. Но на рубежа ще бъдат бутани партньорите, които ще са политическата прахосмукачка на ГЕРБ. Ами щом като са жадни за власт "на всяка цена", да обират негативите и недоволството и да разчистват терена на скаталите се властимащи. Т.нар. патриоти явно не са чели Бърнард Шоу, който предупреждава, че "човек, който сам се подлага на другите като роб, няма право да се жалва, че не се интересуват от него, защото никой не се интересува от роби".
От партията на Борисов явно още се стряскат от кошмарите на протестите, които детронираха двата им предишни кабинета. А недоволството тепърва се отприщва и цунамито, което ще залее, а може би и дай боже ще удави властимащите, вече набира заплашително височина.
БСП предупреди още в петък, че законопроектът ще разреши безконтролното строителство по Черноморското крайбрежие. И категорично отказа да го подкрепи.
А смокиновите листа на предизборните обещания, зад които се криеше ГЕРБ, вече започват да падат... И зад тях лъсва неприятната гледка от лъжи и измами.    

 

 

 

Коментари

 • 27. Юли 2017 145
  153
  0

  Уважаеми представители на медиите,
  Пише ви един обикновен синдикален председател на малка организация, обиден от приказките по адрес на обикновените хора, които всеки ден изкарват със своя труд заплатите на своите работодатели.
  Ето и моето открито писмо, което се надявам да стигне до тях чрез вас:

  Уважаеми работодатели,

  Ние, над 300 000 търтея, които...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"