Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

30 Май 2017 | Вторник
 
вход регистрирай се

България

НС отпусна парични награди за особени заслуги към държавата на 15 души

Юлия Кулинска

18. Май 2017 , брой: 95   121   0Парламентът отпусна вчера държавни парични награди за особени заслуги към държавата и нацията на 15 души. Предложението беше подкрепено от 173 народни представители, против нямаше, а един се въздържа. За изключителни постижения и цялостен принос в областта на културата ще бъдат наградени Кеазим Исинов, проф. Стоян Дуков, Донка Антонова, Кирил Георгиев, Татяна Лолова, Стефка Евстатиева, Славчо Бакалов, Никола Инджов, Михаил Белчев, Миглена Караламбова, Йорданка Кузманова, проф. Евгения Малеева, Димитър Димитров, Димитър Симеонов и Андрей Андреев. Те ще получават пожизнено 700 лв. месечно.
Подкрепата на културата не трябва да бъде нещо инцидентно, призова от парламентарната трибуна депутатът от "БСП за България" Александър Симов по време на дебатите. По думите му културата трябва да бъде приоритет на страната. Симов посочи, че ПГ на "БСП за България" ще подкрепи решението, защото предложените имена са безспорни и е добра политика те да бъдат подкрепяни. Според него е необходим консенсус към културата и държавата е в дълг към тази сфера. Тези, които са оставили диря, бяха ощетени и бяха оставени на самотек, уточни Симов.
 
 

 

 

България

  • Директорът на звеното Елеонора Николова се възмути от подхода "на парче" и липсата на последователност
    30. Май 2017 103
    117
    0

    Остър доклад за несправянето в борбата с корупцията публикува Центърът за превенция и противодействие на корупцията и организираната престъпност, известен като БОРКОР. Сред изводите в анализа са, че липсва капацитет и координация на органите, които трябва да се борят с тези престъпления. Има размити отговорности, липсва институция с ясен ангажимент...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"