Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

27 Юли 2017 | Четвъртък
 
вход регистрирай се

България

НС отпусна парични награди за особени заслуги към държавата на 15 души

Юлия Кулинска

18. Май 2017 , брой: 95   166   0Парламентът отпусна вчера държавни парични награди за особени заслуги към държавата и нацията на 15 души. Предложението беше подкрепено от 173 народни представители, против нямаше, а един се въздържа. За изключителни постижения и цялостен принос в областта на културата ще бъдат наградени Кеазим Исинов, проф. Стоян Дуков, Донка Антонова, Кирил Георгиев, Татяна Лолова, Стефка Евстатиева, Славчо Бакалов, Никола Инджов, Михаил Белчев, Миглена Караламбова, Йорданка Кузманова, проф. Евгения Малеева, Димитър Димитров, Димитър Симеонов и Андрей Андреев. Те ще получават пожизнено 700 лв. месечно.
Подкрепата на културата не трябва да бъде нещо инцидентно, призова от парламентарната трибуна депутатът от "БСП за България" Александър Симов по време на дебатите. По думите му културата трябва да бъде приоритет на страната. Симов посочи, че ПГ на "БСП за България" ще подкрепи решението, защото предложените имена са безспорни и е добра политика те да бъдат подкрепяни. Според него е необходим консенсус към културата и държавата е в дълг към тази сфера. Тези, които са оставили диря, бяха ощетени и бяха оставени на самотек, уточни Симов.
 
 

 

 

България

  • Борисов докладва на Рубин за договора с Македония, Заев го публикува
    27. Юли 2017 145
    220
    0

    Ден след като зам.-помощник държавният секретар на САЩ Хойт Ий след среща с Бойко Борисов заяви, че готвената от ГЕРБ забрана магистратски организации да получават пари от чужбина е "антиамериканска", Цветан Цветанов обяви, че партията оттегля поправката в Закона за съдебната власт. Тя не била удачна, а "Америка за България", заради която се разгневи щатският чиновник, била...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"