Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

23 Ноември 2017 | Четвъртък
 
вход регистрирай се

България

НС отпусна парични награди за особени заслуги към държавата на 15 души

Юлия Кулинска

18. Май 2017 , брой: 95   202   0



Парламентът отпусна вчера държавни парични награди за особени заслуги към държавата и нацията на 15 души. Предложението беше подкрепено от 173 народни представители, против нямаше, а един се въздържа. За изключителни постижения и цялостен принос в областта на културата ще бъдат наградени Кеазим Исинов, проф. Стоян Дуков, Донка Антонова, Кирил Георгиев, Татяна Лолова, Стефка Евстатиева, Славчо Бакалов, Никола Инджов, Михаил Белчев, Миглена Караламбова, Йорданка Кузманова, проф. Евгения Малеева, Димитър Димитров, Димитър Симеонов и Андрей Андреев. Те ще получават пожизнено 700 лв. месечно.
Подкрепата на културата не трябва да бъде нещо инцидентно, призова от парламентарната трибуна депутатът от "БСП за България" Александър Симов по време на дебатите. По думите му културата трябва да бъде приоритет на страната. Симов посочи, че ПГ на "БСП за България" ще подкрепи решението, защото предложените имена са безспорни и е добра политика те да бъдат подкрепяни. Според него е необходим консенсус към културата и държавата е в дълг към тази сфера. Тези, които са оставили диря, бяха ощетени и бяха оставени на самотек, уточни Симов.
 
 

 

 

България

  • Елена Йончева показа нови кадри - в 7,52 ч. на 21 ноември преградното съоръжение е като прегазено с булдозер
    24. Ноември 2017 231
    24
    0

    Нови доказателства, че струващата близо 200 млн. лв. телена ограда по границата с Турция продължава да се разпада, представи вчера Елена Йончева. На снимките, направени в района на Малко Търново в 7,52 ч. на 21 ноември, се вижда, че т. нар. преградно съоръжение е смачкано на земята като прегазено с булдозер. "Става въпрос за огромна корупционна...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"