Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

30 Май 2017 | Вторник
 
вход регистрирай се

България

И "Воля", и ДПС поискаха оставката на Валери Симеонов

Юлия Кулинска

19. Май 2017 , брой: 96   159   0След БСП, която настоя вицепремиерът Валери Симеонов да подаде оставка, вчера от ДПС и "Воля" също го призоваха да напусне поста си. Настояваме за незабавно отстраняване на крайните националисти от властта, заяви в Народното събрание депутатът от ДПС Хамид Хамид. Изявлението му бе по повод думите на лидера на НФСБ, който защити подалия оставка заради снимка с нацистки поздрав зам.-министър на регионалното развитие Павел Тенев. По думите на Хамид шегата и подигравката с паметта на жертвите на фашизма вкарва България в международен скандал и отстраняването на един зам.-министър не може да го замаже.
"Не само Симеонов, но и всички патриоти трябва да излязат от управлението. Нека да не си мислят, че чувствителната еврейска общност ще им прости гаврата", предупреди Хамид. Той припомни, че България има прекрасни отношения с Израел и всички евреи по света. "Гордеем се с това, което сме направили за евреите. Всичко това заради някаква дебелашка шега вкарва държавата в много неудобна позиция", уточни Хамид.
И лидерът на "Воля" Веселин Марешки заяви пред медиите, че премиерът Борисов трябва да поиска оставката на Симеонов. "Гласувах против кабинета като знак, че това е много тежък компромис с имената. Още на третата седмица те вече създават проблеми на правителството и държавата", отбеляза Марешки. Той бе категоричен, че шеги с тези неща не бива да се правят, но това е лична отговорност. Марешки е доволен, че Павел Тенев е подал сам оставка от зам.-министърския пост. Моралното е и Симеонов да го последва, допълни лидерът на "Воля".

 

 

България

  • Директорът на звеното Елеонора Николова се възмути от подхода "на парче" и липсата на последователност
    30. Май 2017 103
    117
    0

    Остър доклад за несправянето в борбата с корупцията публикува Центърът за превенция и противодействие на корупцията и организираната престъпност, известен като БОРКОР. Сред изводите в анализа са, че липсва капацитет и координация на органите, които трябва да се борят с тези престъпления. Има размити отговорности, липсва институция с ясен ангажимент...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"